РОК ЗА УПЛАТУ ПОРЕЗА НА ИМОВИНУ за први квартал ДО 14. ФЕБРУАРА

Секретаријат за јавне приходе Града Београда саопштио је данас да рок за плаћање годишњег пореза на имовину за први квартал 2024. године за физичка и правна лица и предузетнике истиче у среду, 14. фебруара.
1
Фото: Ilustracija Pixabay.com

Како се наводи, порез на имовину се плаћа тромесечно, у року од 45 дана од почетка тромесечја, према Закону о порезима на имовину.

Додаје се да је за обвезнике који не воде пословне књиге, односно за физичка лица, износ пореске обавезе коју треба измирити на име аконтације за први квартал 2024. једнак износу пореза за последњи квартал утврђен решењем за 2023. годину.

"Редовним и благовременим измиривањем пореза обвезници избегавају обрачун и наплату законом прописане камате због кашњења у плаћању, као и покретање прекршајног поступка", наведено је у саопштењу. Истиче се да за све информације обвезници могу јавити на бројеве телефона надлежних општинских одељења Секретаријата за јавне приходе, који су објављени на интернет - страници Града Београда или се обратити надлежним општинским одељењима Секретаријата за јавне приходе сваког радног дана од 8 до 14 часова, изузев среде, када је радно време са странкама од 8 до 18.30 часова.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести