БИВШИ МЕСАР ОТКРИО СВЕ ТАЈНЕ КАКО СЕ ВАРАЈУ КУПЦИ Због овога сам и напустио тај посао

Неретко смо сведоци бројним преварама купаца у продавницама.
r
Фото: Pixabay.com

Трговци се служе различитим триковима како би купци платили више, а купцима се и даље уваљује све и свашта, по свему судећи, водећи се добром старом "ако прође прође".

Већина случајева догађа се с месом и сухомеснатим производима. Наиме, закидање на грамажи је постало уобичајено. Тако је и један купац још у продавници извагао паковање од 100 грама које је испало свега 78 грама меса.

"Обратите пажњу, закидају на мерењу. На контролној ваги у маркету измерено по 78 грама. Није први пут да закидају. Жена се брани да је таква вага. На већој грамажи се то теже примети, али на 100 грама је баш приметно”, стоји у објави на Инстаграму, али, није био једини у таквој ситуацији.

Фото: Pixabay.com

Јавили су се и неки бивши месари, који су људе упозорили на трикове с месом.

"Да знате, месо долази истоварено с водом, тако да, ако вам нарежу килограм шницли и дођете кући и ставите у фрижидер, након неколико сати неће бити један килограм, јер месо калира. Имају и фору с вагом. Испод папира увек ставе комад нечега да грамажа буде већа јер тако шеф објекта у ком купујете ставља себи бонус у џеп”, коментарисао је човек који је због тих ствари дао отказ у месари.

Што се тиче трикова с месом, бројни месари не желе да мељу свеже месо, него купцима нуде већ припремљено, од пре млевено месо, јер се тако решавају остатака, уместо да купцима понуде праве комаде чистог меса.

Већини потрошача не пада на памет код куће или у продавници поново да мере паковање меса, па се догађа да им у цену буду урачунати папир или пластична амбалажа у којој је месо паковано.

Познати су и трикови с прелепљивањем декларација, али и навођењем различитих цена на пулту и благајни.

Kurir.rs/Slobodna Dalmacija

EUR/RSD 117.1119
Најновије вести