ПРИЈАВИЛО СЕ ВИШЕ ОД 3.000 МАЛИХ БИЗНИСА ПОС караван у Новом Саду шанса за предузетнике да уведу безготовинско плаћање

НОВИ САД: Више од 1.000 предузетника из Новог Сада, у оквиру ПОС каравана, имаће прилику да добије неопходне информације о предностима увођења безготовинског плаћања и могућностима пријаве за субвенцију која омогућава бесплатну инсталацију и коришћење ПОС терминала у трајању до годину дана, уз снижену трговачку накнаду од 0,99 одсто за сва плаћања Мастерцард и Виса платним картицама, саопштили су данас из Националне иницијативе за безготовинско плаћање "Бољи начин".
Youtube Printscreen/boljinacin.rs
Фото: Youtube Printscreen/boljinacin.rs

Пријаве за ПОС програм су отворене за све мале бизнисе без обзира на делатност, уз услов да нису у претходних 12 месеци прихватали картична плаћања.

Трговци након истека трајања субвенције могу да одустану или да наставе да користе ПОС по условима које су унапред договорили с изабраном банком.

Сви заинтересовани трговци из Новог Сада и околине, могу да се пријаве за

посету ПОС каравана путем контакт форме на сајту бољинацин.рс како би добили више информација и подршку на терену.

На истом сајту имају могућност и директне пријаве за субвенцију, а то могу учинити и у партнерским банкама - АИК, Банка Интеса, Ерсте, Халкбанка, НЛБ Комерцијална, ОТП, ProCredit, Raiffeisen и UniCredit.

За ПОС програм могу се пријавити и институције које желе да ПОС терминале поставе на своје шалтере.

У првих годину дана трајања Програма, за бесплатне ПОС терминале и субвенционисану трговачку накнаду, пријавило се више од 3.000 малих бизниса, међу којима је 700 из Војводине.

Највеће интересовање за ПОС програм показали су трговци и угоститељи, а просечни промети које остварују преко ПОС-а износе 100.000 динара месечно.

Поред смањења трошкова управљања готовином, повећава се и безбедност услед смањења ризика од крађе, наводи се у саопштењу.

Иницијатива Бољи начин је пројекат усмерен на стварање бољих услова за развој и подстицање свих видова безготовинског плаћања у приватном и јавном сектору, од инстант плаћања, картица, преко мобилног новчаника и других плаћања нове генерације.

 Покренули су је Деутсцхе Геселлсцхафт фüр Интернатионале Зусамменарбеит (ГИЗ) ГмбХ и компаније Мастерцард и Виса, а спроводи се под окриљем девелоППП програма Немачког савезног министарства за економску сарадњу и развој (БМЗ) у сарадњи са НАЛЕД-ом и Министарством финансија Републике Србије.

Добављачи ПОС терминала су Паyтен, Меллон и Унипос. 

EUR/RSD 117.1192
Најновије вести