НОВАЦ ВАМ ЈЕ ПРЕД НОСОМ, САМО ДА ГА УЗМЕТЕ Овим пословима зарадићете ВИШЕ НЕГО ШТО СТЕ САЊАЛИ

Нема особе којој се није десила промаја у новчанику. Неки би, с друге стране, хтели да имају мало додатне зараде, и да им „капље“, уместо да цури.
1
Фото: Pixabay, ilustracija

Не брините, постоје послови уз чију ће вам се помоћ ове жеље остварити.

Изнајмљивање ствари које не користите

Сви имамо ствари у гаражи, подруму или ормару које користимо ретко или никад. Изнајмљивање тих ствари може бити одличан начин да додатно зарадите без улагања новца. Замислите да бицикли, алати, намештај, па чак и слободна соба у стану могу донети новац док их ви не користите.

Платформе попут Аирбнб, КупујемПродајем и сличне, олакшавају проналажење клијената. Направите привлачне фотографије, напишите детаљан опис и одредите поштену цену. Будите флексибилни с терминима и комуницирајте с потенцијалним клијентима. Осигурајте своје ствари и уживајте у додатном приходу од неискоришћених ресурса.

Пример зараде од изнајмљивања

Узмимо, на пример, ситуацију да поседујете машине за дубинско прање. Велике су шансе да постоје људи којима је ова услуга потребна, али желе да је обаве самостално, како би уштедели новац. Самим тим ово је прилика за вас да им понудите да изнајме ваше машине за дубинско прање. Све што вам је потребно јесте мало промоције.

Фото: Pixabay, ilustracija

Учешће у анкетама и онлајн истраживањима

Много је компанија спремних да плате за ваше мишљење. Учествовање у анкетама и онлине истраживањима на специјализованим платформама једноставан је начин да додатно зарадите. Одвојите 15-20 минута дневно да одговорите на питања о разним темама и будите награђени новцем или поклон купонима.

Постоји велики број платформи који нуди овакав начин зараде.

Продаја косе

Ако имате дугу и здраву косу, можете је продати салонима за израду перика. Цена косе зависи од дужине, боје и квалитета. Дуга, природна коса у боји је најтраженија и може се продати за неколико стотина евра. Пре продаје негујте косу и избегавајте бојење, фенирање и употребу алата за обликовање. Пронађите поуздан салон или купца који ће вам дати поштену цену за вашу косу.

Статирање

Статирање је забаван и једноставан начин да додатно зарадите. Потребно је да будете стрпљиви и дисциплиновани, те да можете дуже време стајати или седети у позадини филмских сцена, реклама или ТВ емисија. Региструјте се у агенцијама за статисте. Пратите онлајн огласе и обавештења о кастинзима.

Такође, на Виберу постоји велики број група преко којих агенције регрутују статисте. Потрудите се да их пронађете, пошаљите им своју слику и пар реченица о себи и велике су шансе да ћете се ускоро наћи на малим екранима, а уз то и зарадити.

Фото: Pixabay, ilustracija

Тестирање сајтова

Много је компанија спремних да плате људима да тестирају њихове веб сајтове и апликације. Ваш задатак је да пронађете грешке, дајете повратне информације о дизајну и функционалности, те побољшате корисничко искуство. Региструјте се на платформама за тестирање сајтова, пажљиво прочитајте упутства и будите фокусирани на детаље. Дајте прецизне и конструктивне повратне информације, а заузврат ћете добити новац.

Шетање паса

Ако волите животиње, шетање паса може бити одличан начин да додатно зарадите. Многи власници паса немају времена или могућности да их редовно шетају, па су спремни да плате некоме да то уради уместо њих. Пронађите клијенте у свом комшилуку или преко онлајн платформи. Договорите се око цене и трајања шетње. Будите одговорни и брините о сигурности паса.

Тајни купац

Тајни купци су плаћени да посећују продавнице, ресторане и друге објекте и да процењују услугу, квалитет производа и општи утисак. Ваше повратне информације помажу компанијама да побољшају своје услуге и буду конкурентније. Региструјте се у агенцијама за мистери шопинг, пажљиво проматрајте и бележите своје искуство и дајте објективне и искрене повратне информације.

Писање рецензија

Много је веб сајтова и платформи које нуде новац за писање рецензија о производима и услугама. Ваше рецензије могу помоћи другима да донесу информисаније одлуке о куповини. Зато пишите рецензије о производима и услугама које познајете, будите искрени и објективни у својим рецензијама. Укључите све релевантне информације у њих.

Продаја мајица на ПОД платформама

Осим традиционалних начина продаје, попут онлајн шопова и физичких продаваоница, људи који су вешти у дизајну данас могу користити и ПОД платформе (Print-on-Demand) за монетизацију својих креација. Ове платформе нуде једноставан и приступачан начин продаје мајица без потребе за улагањем у складиштење, испоруку и маркетинг.

Дакле, све што је потребно јесте да направите свој дизајн, поставите га на одговарајућу платформу и почнете са продајом.

EUR/RSD 117.1192
Најновије вести