СВИ У КУЋИ ИМАМО УРЕЂАЈ КОЈИ ИСИСАВА СТРУЈУ И НАБИЈА РАЧУНЕ Нећете веровати О ЧЕМУ СЕ РАДИ

Ако га оставите укљученим цео дан, може да троши знатно више електричне енергије него што претпостављамо.
1
Фото: Pixabay, ilustracija

У модерном домаћинству, када размишљамо о потрошачима електричне енергије, често не узимамо у обзир мале, готово неприметне уређаје који могу имати значајан утицај на рачун за струју.

Док прегледамо рачуне за електричну енергију, често примећујемо да су управо трошкови струје ти који највише утичу на наш новчаник.

Када размишљамо о уређајима који троше велике количине електричне енергије у нашем домаћинству, ретко помислимо на скромни и једва видљиви рутер који нам омогућује приступ интернету.

Ако га оставите укљученим цео дан, а многи управо то раде, знајте да може да потроши знатно више електричне енергије него што претпостављамо. Зато је важно обратити пажњу на енергетску ефикасност рутера пре куповине и проверити колико енергије троши када је укључен и у стању мировања.

Фото: Youtube Printscreen

Немачка Савезна агенција за заштиту околине (УБА) истиче да је то посебно важно ако рутер не можете да искључите, јер се користи и за телефонску линију.

У том случају, стручњаци препоручују разматрање куповине рутера који омогућује искључивање бежичне мреже када није у употреби.

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести