РАДИОНИЦА ЗА ИТ ДЕВОЈЧИЦЕ У „ДЕВОТИМУ” Дођите на кодирање и дружење

Компанија „Девотим” из Новог Сада, у суботу, 13. априла, у својим просторијама у Улици Ернеа Киша 4, организује бесплатну радионицу кодирања за девојчице од 8 до 17 година.
а
Фото: Промо

Радионицу припремају и воде волонтери, а домаћин и покровитељ је „Девотим” ИТ компанија из Новог Сада. Девојчице и девојке могу се пријавити до 3. априла 2024. на линк https://rs.devoteam.com/sr/code4girlz/.

Овај ИТ сусрет намењен је баш девојчицама јер су запослени у „Девотиму” приметили да већину учесника на редовном радионицама и даље чине дечаци.

- Овом радионицом желимо да то променимо зато што верујемо да жене у ИТ-у имају исти потенцијал и могу подједнако да направе искорак у свету технологије, кажу у „Девотиму”, у којем жене чине половину запослених, и додају да је ова радионица подршка оснаживању девојчица и младих девојака.

Учеснице очекује израда задатака кроз игру, а старије учеснице, које углавном већ поседују основна информатичка знања, очекује задатак са програмирањем.

Свакој групи ће на располагању бити волонтерски тим састављен од искусних програмера и они ће, осим асистирања приликом израде задатака, бити ту и да одговарају на било које питање у вези са ИТ струком.

Учеснице ће, такође, бити у прилици да покажу једне другима шта су креирале.

Регистрација је бесплатна, а радионица траје од 11 до 14 часова.

И. Р.

EUR/RSD 117.1015
Најновије вести