КОНКУРС ЗА СТИПЕНДИРАЊЕ "СУПЕР ДЕВОЈЧИЦА У ИКТ” Подстицај и охрабрење, ево на који начин је то могуће остварити

БЕОГРАД: Алтернативни центар за девојке је, поводом обележавања Међународног дана девојчица у информационо-комуникационим технологијама (ИКТ), отворио конкурс за стипендирање Супер девојчица у ИКТ, за пет једнокрантих стипендија у износу од 25.000 динара, који ће бити отворен до 15. априла.
а
Фото: Youtube printscreen/Udruženje poslovnih žena Srbije

Намењен је девојчицама које живе на територији Србије, између 11 и 14 година, које су заинтересоване за ИКТ или се већ тиме баве, саопштио је Алтернативни центар за девојке.

О стипендијама ће одлучивати комисија састављена од младих научница, wеб дизајнерки, програмерки и активисткиња, а кандидаткиње које уђу у ужи избор биће позване на онлине интервју најкасније до 22. априла.

Информације о добитницама биће објављене на друштвеним мрежама Алтернативног центра за девојке на Међународни дан девојчица у ИКТ 25. априла.

Пријавни формулар налази се на линку https://forms.gle/5TTkbRnYfLRbvids5 .

У саопштењу се наводи да је Међународни дан девојчица у ИКТ установљен на нивоу Уједињених нација, а обележава се од 2001. године.

Обележавање Међународног дана девојчица у ИКТ требало би да подстакне и охрабри девојчице да приликом одабира будућих професија, али и хобија не подлежу стереотипима и бирају занимања из сектора информационо комуникационих технологија.

Девојчице се оснажују да се руководе сопственим талентима и жељама, упркос очекивањима често неподржавајуће и патријахалне средине, закључује се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести