Одржано кулинарско надметање у Тителу
ТИТЕЛ: Манифестација „Котлић под Тителским брегом“ успешно је одржана минулог викенда на обали Тисе у Тителу, а како кажу организатори, у такмичењу у кувању рибље чорбе учествовало је 38 екипа.
Кулинари су дошли с разних страна, а најбољу чорбу скувао је Ђорђе Šerbeyija из Бачке Паланке, актуелни шампион овогодишњег „Златног котлића Војводине“.
- Касно смо се пријавили за учешће и све је некако ишло како не треба, али као и увек у животу, када крене тако, онда се заврши добро. Овде сам уједно учествовао и као представник Туристичке организације Бачке Паланке и могу да кажем да су организатори добро одрадили свој посао. Не бих могао да нађем ниједну примедбу, нити што се тиче припремљене рибе, нити целокупне организације, тако да организаторима упућујем све похвале – каже искусни Šerbeyija, који је на такмичењу освојио максималних 118 бодова.
Плакете и захвалнице су уручене представницима пет најбољих екипа, а за прве три обезбеђене су вредне награде, па је тако Šerbeyiji као победнику такмичења заменик председника општине Тител Богољуб Марковић уручио пехар, котлић од 16 литара, троножац, роштиљ на угаљ са поклопцем, гусани сач са подизачем и сет за роштиљ.
Независни стручни жири је ове године имао тежак задатак, па је тако финални пласман екипа одређивала минимална бодовна разлика.
С. Кнежевић