clear sky
18°C
26.09.2024.
Нови Сад
eur
117.0936
usd
105.0544
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Трагедија избегнута за длаку

„Ускочио је у аутомобил, прислонио јој нож испод врата“ ИСПОВЕСТ АПАТИНЦА ЧИЈУ ЈЕ ЋЕРКУ НАСРЕД УЛИЦЕ У ЛИНЦУ ИЗБО БИВШИ ДЕЧКО: Моја Соња се једва некако изборила

26.09.2024. 22:01 22:22
Пише:
policija
Извор: pixabay.com

Соња Петровић (22) из Апатина, коју је бивши момак С.Б. (25) избо ножем, још увек се опоравља у болници у Линцу, у Аустрији, где се напад и догодио 29. августа.

Уз Соњу је непрекидно њена мајка Данијела, док је отац Слободан стално на релацији Линц – Апатин, у коме породица Петровић иначе и живи са сином Габриелом (18). 
 

У разговору за Апатинске новине, Соњин отац Слободан је нагласио да су нападу на његову ћерку претходили насиље, претње, узнемиравање, пресретање... које су пријављивали полицији, али се све сводило на, како каже, понеки разговор са нападачем и на томе је остајало. 
 

Једном је, тврди, показујући и видео снимак, физички напао и њега, али ни тада није био приведен.
 

Соња је са тим момком била у вези две године, од чега су годину живели заједно у Апатину. Међутим, пошто је константно трпила његово насиље, оставила га је. Он јој је и даље претио, пресретао на улици, два пута је чак на силу држао по пар сати закључану. Решење је видела у томе да оде у иностранство. У Аустрији, у Линцу је пронашла посао и, надала се, коначно и мир после свега шта јој се дешавало, започиње причу Соњин отац.
 

Нажалост, срећа није дуго потрајала, ни пола године. У исти град су доселили и родитељи С.Б., а врло брзо за њима и он, наводно у посету.
 

Она је сумњала да је сазнао адресу на којој живи, неколико пута јој је неко звонио на врата зграде, плашила се и позвала мајку да дође и буде са њом. Половином августа, овде у Апатину син је добио претњу у којој је дотични наговестио да ће нешто урадити, али не и шта, кад и конкретно, коме. Убрзо смо, нажалост, сазнали, кроз сузе наставља исповест Слободан.

С.Б. је убрзо, 29. августа, насрнуо ножем на Соњу насред улице у Линцу и задао јој тешке телесне повреде. Како су медији навели (у краткој вести) након тога је покушао да изврши самоубиство. 
 

Стравичан напад догодио се око 18 часова. Пре тога он је од Соње тражио да му врати неку торбу захтевајући да је донесе на одређену локацију, на неки улични паркинг. Кад се довезла на то место ускочио је у аутомобил, прислонио јој нож испод врата и претио да ће је убити уколико му се не врати. Покушавајући да се избори са њим, ножем јој је пробио шаку, задобила је седам убодних рана и четири посекотине, препричава Слободан оно што му је ћерка испричала.
 

У борби с њим, Соња је успела некако да се ослободи, ударајући га ногом и гребући га по лицу. Отрчала је тако крвава до прве зграде, позвонила свим станарима и, иако јој је он био за петама, успела да уђе у зграду и затвори врата пре него је сустигао.
 

Некако се попела до другог спрата и ту се срушила. Срећа у несрећи је да је наишао човек који ради на хитној помоћи и који јој је пружио прву помоћ. Позвао је хитну и полицију. Соња је одмах по пријему у болницу оперисана, јер је имала повреде ножем у делу левог плућног крила. Има и дубоку, отворену расекотину величине око 8 цм са леве стране стомака и озбиљну повреду у пределу груди. Колико је све озбиљно потврђује и то да је још увек у болници, додаје Слободан. 
 

Наводи и да их полиција још увек није контактирала, тако да не знају како ће тачно бити дефинисано кривично дело почињено над његовом ћерком. 
Како сам чуо, он је, наводно, признао покушај убиства, као и то да ће “довршити започето”. Такође, како су медији објавили, кад су га пронашли на њему су биле видљиве повреде, те се, како пише, претпоставља да је након злочина који је починио покушао да изврши самоубиство, каже Слободан, наглашавајући да је повод његовог иступања у јавност сасвим други, а то је упозорење и родитељима и свим надлежним институцијама да се сваки вид насиља, претњи или узнемиравања мора схватити озбиљно, јер се никад не зна шта је насилник све спреман да уради и какву трагедију тиме да изазове.
 

Извор:
Апатинске новине
Аутор:
Пошаљите коментар
УХАПШЕН НАСИЛНИК, БИО МРТАВ ПИЈАН Tукао мајку и претио да ће направити већи масакр од оног у Рибникару

ЈЕЗИВО НАСИЉЕ У ПОРОДИЦИ

Najnovija policija

УХАПШЕН НАСИЛНИК, БИО МРТАВ ПИЈАН Tукао мајку и претио да ће направити већи масакр од оног у Рибникару

12.09.2024. 11:57 11:59