few clouds
13°C
12.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0333
usd
106.997
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ТЕЛО ДАНКЕ ИЛИЋ ОДНЕО КУЋИ У ЦРНОЈ ВРЕЋИ?! Отац Драгијевића више не зна у шта да верује: "Питао бих га само једно и одмах бих знао да ли лаже"

12.10.2024. 17:53 17:57
Пише:
Фото: Danka Ilic/MUP Srbije

Радослав Драгијевић за Курир каже да се сећа да је 28. марта Срђан Јанковић дошао код њих у село Злот и да су Дејан и Срђан "нешто причали са Далибором".

Када бих имао прилику да видим сина, питао бих га само једно: шта је права истина у вези са нестанком девојчице из Бора? Знао бих одмах да ли ме лаже!

Ово је за Курир рекао Радослав Драгијевић (73), отац Дејана Драгијевића (50), који је, заједно са Срђаном Јанковићем (50) оптужен за монструозно убиство двогодишње Данке Илић. Он је додао да, више од пола године после догађаја који је на ноге дигао целу Србију, више не зна у шта да верујем.

- Упркос свему, тешко ми је да помислим на то да мој син Дејан стоји иза убиства тог детета. Покушавам све време да вратим филм на то шта се дешавало тих дана у нашој кући - каже Радослав за Курир.

Признање у полицији

Радослав је поновио за Курир да ништа не зна о самом догађају, али да се сећа да је Дејан 28. марта, два дана након нестанка Данке Илић, дошао кући заједно с колегом Срђаном Јанковићем, који је сада такође иза решетака због истог дела.

- Колико се сећам, тог дана су Дејан и његов колега дошли заједно код нас кући у село Злот. Дејан и Срђан су причали нешто с мојим сином Далибором, који је у међувремену умро, али мени нико ништа није рекао, нити знам о чему су тада причали - рекао је Радослав и додао да му није било познато куда су се упутили након тога.

Оптужница која је 24. септембра подигнута због убиства двогодишње девојчице базира се на признању Срђана Јанковића и Дејана Драгијевића које су дали у полицији после хапшења, а које је Дејан поновио и пред Вишим јавним тужилаштвом у Зајечару.

- Касније пред тужилаштвом, Јанковић се бранио ћутањем, а Драгијевић је поновио да су девојчицу ударили колима, ставили је на задње седиште, а када су видели да је жива, он јој је лично ставио руке на уста и нос и угушио је. Тело су потом бацили на депонију - рекао је извор Курира.

Како је испричао саговорник Курира, Драгијевић је, према оптужници, два дана после убиства девојчице, односно 28. марта, својим "пежоом" тело превезао у црној врећи са депоније на Старобањском путу до дворишта породичне куће у Злоту, показао га брату Далибору и оцу Радославу и испричао им све до детаља. Потом је, заједно с братом, тело убијене девојчице однео у напуштену кућу у близини села.

Премештено тело

Дејан је, како пише у оптужници, 28. марта био у полицији на информативном разговору од 13 до 14.30 сати, а тело са депоније преместио је заједно са братом око 16 сати истог дана. Међутим, у свом признању, нигде није спомињао свог колегу с којим је ухапшен седам дана касније.

С друге стране, осим описа монструозног злочина у првобитном признању, Дејан је изјавио да је тело детета касније поново преместио управо његов отац, што Радослав све време изричито негира. Током истраге, подсетимо, хапшени су и Дејанов сада већ покојни брат Далибор, али и отац, који се терети за непријављивање кривичног дела, али и помоћ учиниоцу после извршеног убиства.

Данка Илић
Фото: MUP Srbije

Адвокат Јовановић: У оптужници нема доказа о смрти детета

Адвокат Милинко Јовановић, који у Србији важи за једног од најбољих кривичара, по службеној дужности брани Дејановог оца Радослава Драгијевића, а за Курир је изјавио да, према његовом мишљењу, у оптужници мора постојати доказ о смрти детета, а тога нема.

- Вишем суду сам уложио приговор на оптужницу, коју сам добио 3. октобра. Сматрам да у оптужници мора постојати доказ о смрти детета, а њега нема. Претпостављам да ће оптужницу вратити на допуну и рекострукцију догађаја на лицу места - рекао је адвокат Јовановић.

Он је додао да његов браненик Радослав Драгијевић, по закону, не може бити оптужен за помоћ починиоцу зато што је блиски сродник оптуженог.

- Без обзира на то, Радослава је зајечарско тужилаштво оптужило, мада се у оптужници позивају на то да је Радослав помагао Срђану Јанковићу, који му није сродник - каже наш саговорник.

Dnevnik.rs/Kurir.rs

Извор:
Дневник/Курир
Аутор:
Пошаљите коментар
ИГОР ЈУРИЋ: "НИКО НЕ МОЖЕ ДА ПОТВРДИ ДА СЕ ДАНКА ИЛИЋ УОПШТЕ СРЕЛА С ОСУМЊИЧЕНИМА" Надам се да ће Тужилаштво да изађе С НЕКИМ НОВИМ ДОКАЗИМА
Данка Илић

ИГОР ЈУРИЋ: "НИКО НЕ МОЖЕ ДА ПОТВРДИ ДА СЕ ДАНКА ИЛИЋ УОПШТЕ СРЕЛА С ОСУМЊИЧЕНИМА" Надам се да ће Тужилаштво да изађе С НЕКИМ НОВИМ ДОКАЗИМА

03.08.2024. 11:55 12:06
"ДОК СЕ НЕ ПРОНАЂЕ ТЕЛО, НЕ МОЖЕМО РЕЋИ ДА ЈЕ ДАНКА ИЛИЋ УБИЈЕНА“: Није се очекивало се да ће окривљени Јанковић нешто битно да каже, тврди Маја Јовановић

"ДОК СЕ НЕ ПРОНАЂЕ ТЕЛО, НЕ МОЖЕМО РЕЋИ ДА ЈЕ ДАНКА ИЛИЋ УБИЈЕНА“: Није се очекивало се да ће окривљени Јанковић нешто битно да каже, тврди Маја Јовановић

06.06.2024. 12:17 12:29
НОВИ ДЕТАЉИ ОПТУЖНИЦЕ Да ли је мала Данка угушена?

НОВИ ДЕТАЉИ ОПТУЖНИЦЕ Да ли је мала Данка угушена?

24.09.2024. 12:16 12:23