overcast clouds
11°C
18.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0199
usd
107.9121
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ОТАЦ ДЕВОЈЧИЦЕ УБИЈЕНЕ У "РИБНИКАРУ": Када видите убицу свог детета; Сада је сведок; Мучно је...

18.10.2024. 21:42 21:54
Пише:
Youtube/print skrin/TV Prva/Anđelko Aćimović
Фото: Youtube/print skrin/TV Prva/Anđelko Aćimović

Сведочење дечака К. К. у поступку против његових родитеља одржано је јуче у Специјалном суду, а малолетни починилац одговарао је на питања оштећених.

Тим поводом гост "150 минута" на ТВ Прва био је отац убијене девојчице у "Рибникару" Анђелко Аћимовић.

"Време је увек све растави на своја места. На данашњи дан скоро све је растављено на своја места. Оне сумње које смо изражавали у почетку, добили смо потврду да смо потпуно били у праву за сумње кад говоримо о томе шта је могло да доведе до тога да један малолетник тако монструозно дело испланира, јер то он није урадио у афекту, него с урачунљивим приступом. Претпостављали смо да је он играо игрице, да су те игрице насилне, да оне имају негативан утицај на децу. Знали смо да му је породица дала приступ оружју, знали смо детаље, онако гледајући споља њихов однос, мајке и детета, да је ту један хладан однос потпуно," рекао је Аћимовић.

Међутим, истиче да има много деце према којима су родитељи хладни, деце која играју игрице, па нису решила да направе тако тежак злочин.

"Када смо после толико времена све те коцкице склопили, схватили смо да у кумулативној вези сва та три елемента о којима сам говорио – породица, доступност оружја и његов боравак на интернету на дестрктивним садржајима које је гледао, из којих је проистекло да је он гледао филмове о масовним убиствима где је нашао узоре, где је себи дао за право да каже 'ја ћу бити још бољи од овог тамо који је урадио неку тако страшну ствар', и све то укупно је довело до овога. При чему, дете није болесно, дете није са менталним недостацима, него се урачунљиво припремао за то. Чекали смо доказе и дочекали," рекао је.

Аћимовић каже да мисле, без конкретних доказа, да је дечак убица имао "инструктора", а то су сатанистички предатори који су са њим радили преко интернета.

"Он није знао да са њим не разговара само неки дечак, него неко ко чека да од њих хиљаду направи једног правог убицу," рекао је.

Истиче да и сам дечак није свестан да је то неко са њим радио и да је раније изјављивао да га нико није упућивао.

Додаје да се психички припремао за сведочење К. К.

"Кад видите убицу свог детета ипак сва та припрема пада у воду. Прво, не можете да схватите да у мирнодобско доба неко то уради на месту где је то незамисливо. Друго, схватите да то дете, злочинац, никако не може да одговара, да је он сада апсурд један у улози сведока некаквог, али хвала Богу да је пристао да говори да нам разјасни неке ствари. Осећај је јако мучан, јако тежак, међутим, ми смо највећу муку преживели првих дана и месеци. Све што данас преживљавамо у обавези смо својој деци," истакао је Аћимовић у сузама.

Dnevnik.rs/B92.net/Prva TV

Извор:
Дневник/Б92.нет/ТВ Прва
Аутор:
Пошаљите коментар
(ВИДЕО/ФОТО) МАЈКА УБИЈЕНОГ ДЕЧАКА У ОШ „ВЛАДИСЛАВ РИБНИКАР” Спустити границу кривичне одговорности малолетника
сузана чикић

(ВИДЕО/ФОТО) МАЈКА УБИЈЕНОГ ДЕЧАКА У ОШ „ВЛАДИСЛАВ РИБНИКАР” Спустити границу кривичне одговорности малолетника

15.10.2024. 17:14 17:25
МАЈКА ДЕЧАКА УБИЈЕНОГ У "РИБНИКАРУ" Како је могуће да нико није приметио да је К. К. био чудан?
s

МАЈКА ДЕЧАКА УБИЈЕНОГ У "РИБНИКАРУ" Како је могуће да нико није приметио да је К. К. био чудан?

13.10.2024. 11:17 11:25
"ЗАТО САМ ИХ УБИО..." Дечак убица РЕКАО мотив злочина у Рибникару; У СУДНИЦИ ХАОС, ЛЕКАРИ РЕАГОВАЛИ хитно током испитивања

СВЕДОЧЕЊЕ У СПЕЦИЈАЛНОМ СУДУ

рибникар

"ЗАТО САМ ИХ УБИО..." Дечак убица РЕКАО мотив злочина у Рибникару; У СУДНИЦИ ХАОС, ЛЕКАРИ РЕАГОВАЛИ хитно током испитивања

08.10.2024. 13:32 15:20