heavy intensity rain
15°C
03.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0241
usd
106.0385
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ДРАКУЛА ПРИЗНАО Потврдио да је он особа са снимка која поставља бомбу под Вукићевићев аутомобил ОСПОРИО ЈЕДИНО ДА СЕ ТАМО ДОВЕЗАО КОЛИМА, наводно је пешачио

03.10.2024. 17:11 17:18
Пише:
Фото: Tanjug /S.Radovanovic arhiva

У Специјалном суду у Београду данас је један од оптужених припадника организоване криминалне групе "врачарци", Марко Дракула признао да је 2019. године поставио експлозив под аутомобил Лазара Вукићевића и активирао га.

У судници је између осталог приказан снимак од 7. окотбра 2019. године како мушкарац са капом на глави, маском на лицу и жутим рукавицама вади црни предмет из ранца и ставља тај предмет испод аутомобила марке "порше".  

    Дракула је након приказивања тог снимка на питање судије да ли је то он рекао да јесте, и да је то у његовим рукама била експлозивна направа коју је поставио под Вукићевићев "порше".

    Међутим он тврди да је дошао пешке, а не аутомобилом како се наводи у оптужници.

    На наредном снимку види се експлозија у 16.39 часова , као и Вукићевић који је био у близини аутомобила, и када је дошло до екплозије он се удаљава од возила.

 Дракула је признао и да је он активирао екплозив, као и да је чекао од 9 сати ујутру па све до тренутка експлозије у близини.

    Најпре је судија констатовала да се на снимку види како мушкарац обучен у црно, са црвеним прслуком и патикама, излази из капије, испред које је паркран "порше", а Дракула је рекао да је тај мушкарац Вукићевић.

    С обзиром да је Вукићевић када је изашао из капије најпре кренуо уз улицу и вратио се назад до аутомобила, Дракула тврди да га је тад позвао да приђе.  

    Након експлозије види се како Вукићевић трчи и тукама прелази преко лица и тела, а потом се пење на други аутомобил и прескаче ограду.

    Дракула је навео да се обратио Вукићевићу речима "Друже остао си без поршеа".

    Оптужени тврди да Вукићевића не би упозорио и обратио му се да је хтео да га убије.

    Лука Церовић који је такође оптужен да је учествовао у извршењу кривичног дела, рекао је да се на снимку види да Вукићевић стоји на пет или шест метара од аутомобила, те да то не може бити окарактерисано као кривично дело тешко убиство у покушају.

      Дракула је раније у одбрани навео да је бомбу поставио јер се посвађао са Вукићевићем због његове "бахате и насилничке вожње".

  Вукићевић је иначе 14. октобра 2020. године, према наводима из оптужнице против групе Вељка Беливука, намамљен у кућу у Ритопеку где је мучен и убијен.

Припадници те групе су како се сумња његово тело исекли, самлели у машини и остатке просули у реку.

 На оптуженичкој клупи је 28 оптужених, док је њих 17 одсутно, неки су у бекству, а неколико њих је у затворима у Европи.

Према наводима из оптужнице вође ове групе су Никола Вушовић, Урош Пиперски и Радоје Звицер, који је иначе означен као вођа "кавачког" клана.

У овом предмету оптужено је укупно 45 особа, док се у одсуству суди 17 , међу којима су и вође групе Никола Вушовић, Радоје Звицер и Урош Пиперски.

Вушовић и Звицер су у бекству због чега им се суди у одсуству.

Група се терети за убиства 20. марта Александра Халабрина, 10. септембра Драгана Ристића, и 17.октобра 2020. године Александра Шарца.

Покушаји убистава извршени су 7. октобра на сада покојног Лазара Вукићевића, 29. децембра 2019. године на Самира Дивљановића, 11. маја 2020. на Милоша Ниловића, 27. новембра 2020. године на Андрију Зарића као и на Арсенија Стефановића 1. фебраура 2021. године.

Звицер и Вушовић терете се и да су од 2019. до 2022. године организовали групу, чији припадници су између осталог цијанидом покушали да отрују Страхињу Савића који се налазио у притвору у Црној Гори и био је спреман на сарадњу са истражним органима те државе.

Извор:
Танјуг
Аутор:
Пошаљите коментар