clear sky
12°C
07.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0082
usd
106.662
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

"И БОЉЕ ДА ГА НЕ ВИДИМО" Отац Ангелине убијенe у „Рибникару“ пред СВЕДОЧЕЊЕ ДЕЧAКА-УБИЦЕ: Само желимо да чујемо ЗАШТО

07.10.2024. 23:22 23:31
Пише:
sud
Фото: Youtube Printscreen/Blic TV

Дечак убица из ОШ "Владислав Рибникара", који је убио девет ученика и чувара ове школе, биће доведен сутра пред Специјални суд како би сведочио у поступку против својих родитеља, В.К. и М.К., као и против инструктора у стрељани, у којој је вежбао пуцање - Немање Маринковића.

То ће бити први пут да дечак изађе из психијатријске клинике после злочина 3. маја 2023. Дечак убица ће у пратњи психијатра, колима Хитне помоћи бити довезен у суд. У судници ће бити смештен у стаклену, затворену кућицу за заштићене сведоке, тако да ће моћи да види све, а њега нико. Судија, оптужени адвокати и породице жртава слушаће га преко звучника и гледати преко монитора.

Родитељи чекају да чују зашто су њихова деца убијена
 

О томе шта очекује од судског рочишта говорио је Анђелко Аћимовић, отац убијене Ангелине.
 

Није ме то нешто посебно погодило, он не напушта, он иде у пратњи, тако да ће се вратити на исто место. То ме не потреса, за мене је много важно и за све нас да он заиста сутра да изјаве и одговори на питања, да покушамо да сазнамо детаље који су битни за поступак и за разумевање свега како се то могло десити, навео је отац убијене девојчице.
Аћимовић наводи да ће сутра заједно за осталим родитељима убијене деце бити на суђењу, са жељом да коначно сазнају истину, зашто су убијена њихова деца.

Време не лечи ране
 

Бићу на суђењу наравно и свакако да ће сви родитељи присуствовати са жељом да сазнамо шта се то код дечака десило, што је произвело планирање таквог монструозног чина. Видећемо шта ће се десити, али најважније је да он сутра заиста да исказ. Лично за мене је боље што је дечак затворен и нећемо моћи да га видимо, боље је да га не гледамо осим на монитору и да се концентришемо на суштину, а то су питања на које желимо да добијемо одговор - казао је он.


Све службе које су укључене у цео тај процес су принуђене да раде по закону и ми ту не можемо да будемо ни љути ни увређени. У сваком случају, његов третман је неопходан да би се сазнало како је то могућа трансформација у мозгу детета које без икаквог разлога у потпуном рационалном стању може да испланира такав монструозан злочин.
Аћимовић истиче да се родитељи убијене деце стално виђају и чују јер, како каже, "једино они могу да разумеју једни друге".

Једино ми можемо једни друге да разумемо кроз шта пролазимо и нико други. Према томе, све те речи Нине Кобиљски су речи сваког од нас и ми потпуно разумемо њен израз душе и кроз речи песме и кроз све што ми радимо, свако на свој начин да преобрази тугу у неку нормалну животну рутину, али је то, наравно, немогуће у потпуности.

Дечак је копирао убиства из филмова

Да оружје није било доступно дечаку, до злочина не би ни дошло, навео је отац убијене Ангелине, додајући да су родитељи ти који су одговорни за понашање свог детета.
 

Да није било доступно оружје и муниција малом дечаку, злочинцу, он не би планирао, нити би имао такве намере, нити би планирао злочин, нити би до тога дошло. Значи, то је прва ствар која треба свима да буде јасна. Значи, није родитељ, да кажем, узео и рекао му, "ево, иди, оружје је за тебе, можеш да радиш шта хоћеш, иди побијај децу у школи", то апсолутно не. Али његово неодговорно држање оружја и муниције на истом месту, доступно дечаку је нешто што је иницирало сулуде идеје код тог дечака који је очигледно у свом виртуалном свету дошао на идеју да може да понови нека друга убиства у школама. Направио је једноставно своју конструкцију, погледао све могућности, шта урадити пре и после и копирао је буквално многе од тих стравичних догађаја, при чему није баш до краја све ископирао, он себе није убио, него се сачувао и урадио све да остане жив, истиче Аћимовић.

Ангелина се није дружила са дечаком убицом, али нажалост, тог кобног дана настрадала је на трагичан начин.
 

Ангелина је њега јако мало познавала, с обзиром да су тек једно полугодиште били заједно у разреду, осим тога он скоро више од пола полугодишта није био у школи, то значи да она није имала ни разлога да га помиње. Она је имала своје друштво са којима се дружила и са којима сам ја општио и разговарао, тако да ништа од тога није било. Нити је помињан као дечак који је правио неке проблеме и тако даље, апсолутно нико од нас није знао ништа о њему. Касније су испливале информације да је чудан, а то чудан значи да је апсолутно отуђен од реалног света, то нико осим родитеља није приметио. Они су то морали знати, приметити, али нису на то обратили пажњу или уопште нису обраћали пажњу шта им дете ради ноћу, објашњава отац убијене девојчице.
 

Извор:
Еспресо
Аутор:
Пошаљите коментар
ДЕЧАК УБИЦА ИЗ "РИБНИКАРА" НАПУШТА КЛИНИКУ Први пут ће јавно проговорити о МАСАКРУ Ево где га сутра води полиција!

ДЕЧАК УБИЦА ИЗ "РИБНИКАРА" НАПУШТА КЛИНИКУ Први пут ће јавно проговорити о МАСАКРУ Ево где га сутра води полиција!

07.10.2024. 19:39 19:52