light rain
21°C
24.09.2024.
Нови Сад
eur
117.0717
usd
104.8278
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

“VITAMINKA GOOD FOOD & WINE FESTIVAL” У СУБОТУ, 28. СЕПТЕМБРА У БЕОГРАДУ Празник добрих укуса и забаве у Кнез Михаиловој

24.09.2024. 12:36 13:19
Пише:
1
Извор: Промо

Велика фестивалска журка: поп хитови Jellene, дечји ансамбл хора “Viva vox”, гудачки оркестри и ди-џеј мајсторије.

Овогодишњи „Vitaminka Good Food & Wine Festival“, са више од 50 излагача из Србије и региона, биће одржан у суботу, 28. септембра у Кнез Михаиловој улици у центру Београда (плато испред Rajićeva Shopping Centra). На овој туристичкој и гастрономско-винској манифестацији, која се ове године одржава шести пут, Београђани и гости нашег града ће имати прилику да дегустирају традиционалне српске производе и вина из свих винских региона Србије.

- Наш фестивал је и једна од најзначајнијих привредних манифестација на отвореном, која окупља мала и средња предузећа, најбоље пољопривредне произвођаче и прерађиваче, шампионе српске гастрономије, посебно у области органске производње, као и представнике винарске индустрије која је код нас у успону, али и старе занате, културне ствараоце и уметнике инспирисане Фестивалом. Биће ово празник укуса и дегустација у најпрометнијој пешачкој зони нашег града. Спремамо бројна изненађења за наше суграђане и домаће и стране туристе, богате културно-уметничке садржаје и добру забаву. Наши посетиоци могу већ од 12 часова да сврате на који укусни залогај и дегустирају све што пожеле, као што каже наш овогодишњи слоган. Заиста - “Све што пожелиш” – можете да окусите овде, а можете много тога и да купите по специјалним фестивалским ценама и понесете кући најбоља вина, ракије, органске сокове, млечне производе, домаће посластице, а наћићете и природну козметику, сувенире - најавио је ПР „Vitaminka Good Food & Wine Festival“ Павле Цимбаљевић на конференцији за новинаре.

Он је додао да посебну вредност овом фестивалу дају креативне радионице за посетиоце, занимљиве промоције, али и велики број поклона који ће припасти срећним добитницима кроз наградне игре и фестивалску томболу.

- Званично отварање предвиђено је за 14 часова, уз много добре музике: наступиће поп певачица Јелена Лаловић, познатија као Jellena, која се са новим пројектом ове године на велика врата враћа на домаћу музичку сцену. Сигурни смо да ће својим премијерним наступом развеселити све посетиоце Фестивала и своје фанове. Ту су и фантастични гудачки квартет музичке школе “Др Војислав Вучковић” и гудачки оркестар музичке школе “Даворин Јенко”. Посебно изненађење биће први јавни наступ хора JukeVox, дечјег ансамбла чувеног а капела хора “Viva Vox” – навео је Цимбаљевић. Он је позвао све љубитеље добре забаве да првог дана викенда уживају у “рапсодији добрих укуса” и журци која траје све до 22 часа. Улаз је наравно бесплатан.

1
Извор: промо

Посебна изненађења посетиоце очекују на штанду “Витаминке” а.д. Бања Лука, чувеног произвођача пастеризованих производа из Републике Српске: активације, точак среће, наградне игре, дегустације укусних производа – од ајвара и богате зимнице до здравих домаћих џемова и сокова.

-Велико нам је задовољство што се наш стари бренд са својим производима који су били познати широм бивше Југославије и са традицијом дугом 75 година, враћа на тржиште Србије баш на овом Фестивалу. У непосредном контакту са посетиоцима желимо да представимо своје производе спремјене по традиционалним рецептурама као што су их спремале наше баке. Позивамо Београђане и све друге госте Фестивала да посете наш станд и дегустирају наше производе. Ту су и активације које ће их сигурно забавити, као и бројни поклони. Пастеризовани производи без конзерванса омиљени су на свакој трпези: ајвар, салате, џемови, сокови, “све што пожеле”, као што каже слоган. Радујемо се сусрету “Витаминке” са љубитељима добрих укуса у Србији. И након завршетка Фестиала можете нас наћи на истом месту 29. ептембра, а затим од 3. до 6. октобра.  Рећи ћу само једно - довољно је само да пробате “Витаминкине” ђаконије а после нас можете потражити у супермаркетима Univerexporta - изјавио је Мирко Савић, директор маркетинга “Витаминка” а.д. Бањалука, која је и генерални спонзор овогодишњег Фестивала.

Важно место на Фестивалу заузима и “Златиборски корнер”, који окупља домаћине са Златибора, произвођаче надалеко познатих пршута, млачених производа и меда, које оргнизује “Златиборски Еко Аграр”, предузеће чији је оснивач Општина Чајетина.

- У оквиру Златиборског корнера који увек плени пажњу публике, ове године представиће се шест произвођача наших традиционалних производа са територије Општине Чајетина. Посебно смо поносни на млекару “Наша Златка”, млекару из Криве Реке која је основана у оквиру нашег привредног друштва и која ће представити сир и кајмак, произведене по традиционалним рецептима златиборских домаћица. Поред тога формиран је и Агро сајам Златибор како би се наши производи представљали не само на манифестацијама у нашем крају већ и широм земље и региона па тако и на овом Фестивалу - поручио је Марко Марић, директор Привредног Друштва “Златиборски Еко аграр”.

1
Извор: Промо

Као и сваке године, амбасадор Фестивала, витез вина Србије Миша Ћирић, чувени промотер Српске традиције и вредности, одевен у витешку одору одржао је здравицу и подсетио на значај овог фестивала у промоцији наше земље јер је Фестивал више пута угостио и представнике Српске дијаспоре, а “добар глас далеко се чује”.

Ексклузивни гост Фестивала по први пут је Винарија „Мачков подрум” из Ирига у којој тренутно ради шеста генерација винара негујући традиционалне вредности, културу вина, гастрономску и културу живота уопште, како је рекла Ђурђица Јојић Новаковић, извршна директорка.

О фестивалу

Good Food & Wine Festival први пут је одржан 2019. године и у наредних пет година угостио је десетине хиљада посетилаца на београдској Сава променади. Годинама је важио за најпрестижнију гастрономско-винску манифестацију који су подржавали Министарство трговине туризма и телекомуникација и Град Београд,Секретаријат за привреду.

Ове године, Фестивал се први пут одржава у срцу града, у Кнез Михаиловој улици. Фестивал је 2021. године крунисан признањем “Звезде Београда”, као једна од најбољих манифестација коју је у тој години подржао Град Београд.

1
Извор: Промо

Фестивал су ове године подржали: “Витаминка” а.д. Бањалука која је генерални спонзор и пријатељи Фестивала компаније „Златиборац“, „Activ Pharm“ и „Goodwill Pharma“. Домаћин конференције за медије је хотел „Балкан”.

Медијски спонзори Фестивала су: Ало, Телеграф, СРНА, Дневник, Фокус радио, 24 седам, Naxi радио, Република, Борба, Caffe Bar, Радио Луна,Спутник, Кућа добрих вести, Агросмарт, Ужице Медиа, Gastro Tour,Телепортер, Агроклуб, Балкан Трип, Радио Kiss Лазаревац као и портали Балкантравел и Путовања и туризам.

Промо

Извор:
Дневник
Аутор:
Пошаљите коментар