overcast clouds
10°C
18.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0208
usd
107.8135
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ВАТЕРПОЛИСТИ СРБИЈЕ ОТПУТОВАЛИ У ПОДГОРИЦУ НА ПРИПРЕМЕ ЗА ОЛИМПИЈСКЕ ИГРЕ: Селектор Урош Стевановић оптимиста пред Париз

17.07.2024. 18:07 18:45
Пише:
Фото: ВСС

Припреме ватерполо репрезентације Србије за учешће на Олимпијским играма улазе у завршну фазу.

После рада у Крагујевцу, турнира „Србија 2024“ у Шапцу и тренинга у Новом Саду, "делфини" су отпутовали данас у Подгорицу где ће до суботе бити на припремама за Олимпијске игре у Паризу.

Селектор ватерполиста Србије Урош Стевановић је одлучио да у Подгорицу поведе 15 ватерполиста: Радослав Филиповић, Владимир Мишовић, Димитрије Страјо Ристичевић, Душан Мандић, Виктор Рашовић, Никола Дедовић, Никола Јакшић, Сава Ранђеловић, Радомир Драшовић, Петар Јакшић, Страхиња Рашовић, Милош Ћук, Немања Вицо, Немања Убовић и Ђорђе Лазић.

Ватерполисти Србије ће у Подгорици одржати заједничке припреме за ОИ са селекцијом Црне Горе.

По доласку у Београд 21. јула Стевановић ће објавити списак играча који ће играти у Играма. Ватерполисти Србије ће у Београду тренирати 22. и 23. јула, 25. јула ће отпутовати у Париз.

Србија ће на ОИ бити у групи Б са Аустралијом, Француском, Мађарском, Јапаном и Шпанијом. Црна Гора ће бити у групи А са Хрватском, Италијом, Румунијом, Грчком и САД.        

Селектор ватерполо репрезентације Србије Урош Стевановић са оптимизмом гледа на предстојеће ОИ у Паризу, где ће ватерполисти бранити злато из Токија.

Уједно то је и последња медаља за српски ватерполо, а Стевановић је истакао да верује да његова екипа сада има и атмосферу и игру која може да донесе ново олимпијско злато.

"Имамо један циљ пред нама, а то је да освојимо злато. Не да одбранимо, јер ово је нова репрезентација, која се у протеклом периоду суочавала са свим и свачим. Имамо и мане наравно, недоумице, ствари које нас терају на размишљање. Али, мислим да смо све дечије болести прележали и да коначно имамо и атмосферу и игру која може да нас охрабри да можемо да освојимо олимпијско злато", рекао је Стевановић за Ватерполо вести.

Ватерполисти први меч играју 28. јула са Јапаном, два дана касније ривал ће бити Аустралија, а потом на свака два дана играће се са Шпанијом, Франциском и на крају са Мађарском.

"Хоће ли нам распоред који имамо погодовати, то ћемо знати после четвртфинала. Не бих рекао да је Аустралија у подређеном положају у односу на репрезентације са којима ћемо касније играти. Можда је у Шапцу имала најконстантније и најбоље игре на турниру. На Олимпијским играма је најважније четвртфинале, ни ми не знамо на ком ћемо месту завршити у групи, а тек се не зна у другој групи. Морамо подизати форму и психички бити спремни за четвртфинале", истакао је Стевановић.

"Када се завршила клупска сезона, прва ствар била је да добију добар одмор за опоравак, а питање је колико могу да се опораве. Али, другачији је мотив када су Олимпијске игре, то видим по играчима на овим припремама. Имају већу жељу, све је на већем нивоу. Изузетно су момци радили у Крагујевцу, Крању и Шапцу. Видим да су сви максимално сконцентрисани, да у сваком тренутку дају све од себе, што мени олакшава и отежава избор за Олимпијске игре, којих 13 ћу одабрати",  истиче селектор Србије, који ће у наредним данима саопштити и коначан списак играча за Париз.

По доласку Ствеановића на селекторско место, Србија је заузела четврто место на Светском првенству у Фукуоки пре годину дана, када је у четвртфиналу подмлађен састав без Душана Мандића елиминисао Италијане, а потом у борби за медаљу поражен од Грчке и Шпаније.

У јануару и фебруару ове гдоине Србија је губила у четвртфиналу у тесним завршницама и на ЕП у Загребу и на СП у Дохи.

"Када погледам четвртфинала која смо губили, аналитички су другачија. Резултатски јесте направљен корак уназад у односу на Фукуоку, али по игри и атмосфери је искорак унапред. После доста времена проведеног заједно, тек смо у Дохи добили обрисе репрезентације, јер су и Душан Мандић и Никола Јакшић били спремни, и показивали оно што они јесу. На њима двојици базирамо игру, то није никаква тајна", истакао је Стевановић.

(Дневник/Ватерполо вести)

Аутор:
Пошаљите коментар
СЕЛЕКТОР ВАТЕРПОЛИСТА СРБИЈЕ УРОШ СТЕВАНОВИЋ СКРАТИО СПИСАК играча за ОИ

СЕЛЕКТОР ВАТЕРПОЛИСТА СРБИЈЕ УРОШ СТЕВАНОВИЋ СКРАТИО СПИСАК играча за ОИ

08.07.2024. 15:48 15:52