ПОРАЗ НОВОГ БЕОГРАДА ОД ПРО РЕКА, у полуфиналу Ф4 Лиге шампиона против Ференцвароша

Ватерполисти Новог Београда поражени су вечерас на гостовању Про реку у последњем колу четвртфиналне групе А Лиге шампиона резултатом 15:7.
s

На тај начин Новобеограђани су заузели друго место у групи, па ће у полуфиналу завршног турнира који се одржава на Малти 5. јуна играти против Ференцвароша, док ће Про реко у другом полуфиналу за ривала имати Олимпијакос.

Нови Београд се држао до средине друге четвртине. Обе екипе су се мучиле да из чисте игре погоде гол. Ослањали су се на играча више. Јакшић је смањио на 5:4 и то је био последњи трзај гостију. Прорадио је напад домаћина који је до краја четвртине три пута савладао Добожанова за великих 8:4. Права игра одбране Река се видела после великог одмора. Дел Лунго је био несавладив, блокови су радили посао а Нови Београд, посебно Ћук је могао да проклиње стативе. Само је Перковић искористио играча више. Код 10:4 за противника Гоцићу тајм аут није помогао. Домаћин је предвођен Канелом био потпуно разигран. У последњој четвртини Скумпакис и Влахопулос су из игре погодили, смањили на 12:7 али је тада домаћин задао завршни ударац са три лопте у мрежи овога пута Де Микелиса.

Најефикаснији у победничком табору био је Ђакомо Канела са пет голова, док се код Новог Београда истакао Алваро Гранадос са три поготка.

Новобеограђанима предстоји финална серија плеј-офа Суперлиге Србије и борба за трећи трофеј ове сезоне против Радничког из Крагујевца, а први дуел је на програм већ у суботу 18. маја. Финална серија игра се на две добијене утакмице, а предност домаћег терена има Нови Београд.

„Хтели смо да играмо боље али морамо да надјемо разлоге зашто се то није догодило. Извућићемо поруке из овог меча за оно што нас чека у будућности“ рекао је тренер Новог Београда, Живко Гоцић.

Група А: Про Реко – Нови Београд 15:7, Марсеј – Јадран С 17:10; Пласман: Про Реко 17, Нови Београд 13, Марсељ 6, Јадран 0

Група Б: Ференцварош – Барселонета 11:9, Олимпијакос – Бреша 17:12; Пласман: Ференцварош 15, Олимпијакос 14, Барселонета 7, Бреша без бодова.

Про реко - Нови Београд 15:7 (3:2, 5:2, 4:1, 3:2)

ПРО РЕКО: Дел Лунго, Ди Фулвио, Заланки 2, Канела 5, Јангер 1, Роси, Прешути 1, Еченике 1, Кондеми 2, Какарис, Грата 2, Халок 1, Негри.

НОВИ БЕОГРАД: Добожанов, Мартиновић, Скумпакис 1, Гранадос 3, Ћук, Пијетловић, Драшовић, Јакшић 1, Перковић 1, Филиповић, Влахопулос 1, Де Микелис.

EUR/RSD 117.0668
Најновије вести