scattered clouds
13°C
21.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

НОВАК ЂОКОВИЋ НА КОНФЕРЕНЦИЈИ УОЧИ ОЛИМПИЈСКИХ ИГАРА Ово је олимпијски Ролан Гарос; Први ривал Метју Ебден, евентуално други Рафаел Надал

25.07.2024. 12:27 22:30
Пише:
Извор: Screenshot/RTS

Најбољи српски тенисер, Новак Ђоковић обратио се на конференцији за медије Олимпијског тима Србије пред почетак Игара сутра у Паризу.

Мотивисан је Ноле да дође до друге медаље на Играма после оне бронзе у Пекингу и сви се надамо да ће она бити најсјајнија могућа.

Колико заправо Ђоковићу све овог значи, види се и по кратком говору који је дао на почетку конференције.

- Биће тешко поновити на толико језика као што сте ви то учинили, имам велику част и задовољство што сам део олимпијског тима, пети пут у каријери. Прве Игре у Пекингу, тада сам освојио једину медаљу 2008. године. Ово је најзначајнији догађај у историји спорта и знамо каква је привилегија и одговорност представљати земљу на играма и када носите име и грб земље на грудима.

Велика ми је част што сам овде. Моје амбиције су велике, ту су и очекивања. Ово је тежак турнир, ту су 64 играча, сви се такмиче за медаљу. Морамо да играмо шест мечева у осам дана, много је то мечева, сви се такмиче у различитим дисциплинама, синглу и дублу. То захтева најбоље од нас, надам се да ћу дати сјајну партију на турниру, имао сам доста успеха на Ролан Гаросу, добро познајем место одигравања такмичења - рекао је Ђоковић.

Новак Ђоковић играће против Аусталијанца Метјуа Ебдена у првом колу на Олимпијским играма, одлучено је жребом у Паризу. Ђоковић би уколико прође у друго коло играо против Шпанца Рафаела Надала или Мађара Мартона Фучовича.

Ђоковић има једну бронзану медаљу са ОИ из Пекинга 2008. године. Тениски турнир играће се од 27. јула до 4. августа на теренима Ролан Гароса. Златну медаљу брани Зверев који је пре три године у Токију победио Руса Карена Хачанова.

О евентуалном мечу са Надалом Ноле је рекао да би то био спектакл као некада.

"Да, видео сам жреб уочи конференције за штампу и постоји велико интересовање за дуел у другом колу јер нас двојица морамо да савладамо прве противнике да бисмо дошли до евентуелног меча који би био спектакл као некада када смо играли на свим великим теренима широм света", рекао је српски тенисер Новак Ђоковић о могућем дуелу са Рафаелом Надалом у другом колу Олимпијског турнира у Паризу.


Овај пут ван олимпијског села

За разлику од Игара у Токију, сада је одлучио да не буде део олимпијског села, већ ће боравити ван комплекса.

– Хтео сам да имам више приватности, мира, да имам усредсређеност на своју рутину и припрему за турнир. Боравак у селу је један од најлепших доживљаја ОИ, узбуђење расте када сте тамо, ту осетиш енергију, значај такмичења, ту је 10.000 спортиста најбољих у свом спортовима. Овако је исправније за мене и моје припреме, али посетићу село – рекао је Новак.


"Морам да пребродим прву препреку (Аустралијанац Метју Ебден, прим аут) и дам све од себе да идем што даље. Свестан сам тежине Олимпијског турнира јер је доста другачији од осталих турнира попут Ролан Гароса који нам је свима познат, а поготово Надалу. С друге стране, сам осећај је другачији, представљаш Србију и додатни је притисак и одговорност али не нешто на шта нисам навикао", истакао је Ђоковић на конференцији за медије у Паризу.

Српски тенисер додао је да је колено много боље него на Вимблдону и да је још спремнији.


Ђоковић у суботу око 14 сати креће по олимпијско злато

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић у суботу око 14 сати играће меч првог кола Олимпијског турнира у Паризу против Аустралијанца Метјуа Ебдена, саопштили су организатори.

Меч између Ђоковића и Ебдена заказан је као други на централном терену "Филип Шатрије", где програм од 12 сати отварају Пољакиња Ига Швјонтек и Румунка Ирина Бегу.

У случају победе могао би у другом колу да уследи спектакл против Рафаела Надала, под условом да Шпанац "остане" на турниру јер данас није тренирао и победи  Мађара Мартона Фучовића на старту.


"На Вимблдону сам играо због мекоће подлоге и јер сам осећао да могу".

Он је додао да због жеље за фокусом небе бити у Олимпијском селу, али да ће свакако посети место где су други спортисти.

"Искуство учествовања на Олимпијским играма је важно, а посебну емоцију и енергију доноси село где осетиш праву драж са више 10.000 спортиста широм света, у мензи си поред њих и размењујеш искуства и приступ са другим споритстима. У Токију сам био прва два дана у селу, а касније у другом смештају", рекао је Ђоковић и додао да би волео да гледа све наше спортисте, али да ће то зависити од обавеза.

Аутор:
Пошаљите коментар
ЂОКОВИЋ СТИГАО У ПАРИЗ И ОДРАДИО ПРВИ ТРЕНИНГ на теренима Ролан Гароса (ФОТО)

ЂОКОВИЋ СТИГАО У ПАРИЗ И ОДРАДИО ПРВИ ТРЕНИНГ на теренима Ролан Гароса (ФОТО)

24.07.2024. 18:41 19:17
НЕЋЕ БИТИ СМЕШТЕН У ОЛИМПИЈСКОМ СЕЛУ И Ђоковић креће у Париз, ево када је пред новинарима заједно са српским тимом

НЕЋЕ БИТИ СМЕШТЕН У ОЛИМПИЈСКОМ СЕЛУ И Ђоковић креће у Париз, ево када је пред новинарима заједно са српским тимом

24.07.2024. 10:47 10:49