light rain
16°C
19.09.2024.
Нови Сад
eur
117.0602
usd
105.2321
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

НОВАК ЂОКОВИЋ НЕМА ДУГОРОЧНЕ ПЛАНОВЕ: "Ја сам то што јесам, знам одакле долазим и имам јединствени балкански ДНК"

17.09.2024. 17:31 17:34
Пише:
Novak Djokovic
Извор: TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ/ bs

Најбољи бугарски тенисер Григор Димитров рекао је да је далеко од опроштаја од тениса и бугарске јавности и да се радује егзибиционом мечу са најбољим тенисером света и олимпијским шампионом из Париза 2024 – Новаком Ђоковићем.

Њих двојица су одржали заједничку конференцију за новинаре, иако је првобитно било најављено да ће се са медијима састати само Димитров. Рекли су да су њихово пријатељство и добротворни циљ довели до данашњег меча. Сусрет је на програму у "Арени Софија". 

"Задовољство је бити овде по други пут. 2012. је било из другог разлога, сада је због тениса. Пријатељ сам са Григором, у тенису смо много година. Пре четири године је дошао у Београд да играмо и сада смо се договорили. Драго ми је што могу да помогнем његовој фондацији, поштујем га много, и драго ми је што сам овде. Не знам колико ћу још професионално играти и срећан сам што сам овде да играм са Григором, који је веома успешан тенисер, желим да Бугарска има добар тенис и добар спорт не навијам само за Бугарску, већ и за Григора Димитрова, његову породицу и фондацију“, почео је Ђоковић, а преноси "БТА".

Ђоковић објаснио шта је заслужно да његова каријера буде дуга и изузетно успешна.

"Ради се о посвећености и раду. Ум и тело морају да буду на највишем нивоу да би били у врху тениса. Много елемената се састоји од упорности. Осећам да је формула нешто између схватања тачно шта тело жели и онога што ти Морам да урадим да бих био потпуно посвећен ономе што радиш. Са 37 година највише размишљам о свом програму да проценим на којим турнирима могу да покажем себе као најбољег тенисера ."

Истакао је Новак да стално морате да се прилагођавате.

"Многи играчи су ушли у историју у спорту у којем је велика конкуренција. Морате стално да се прилагођавате. Тело много пати када промените подлогу терена, дворанску и спољашњу, временску зону и друго.  На нашем нивоу морате бити веома добри што је дуже могуће. Тенис је индивидуалан спорт у коме имате много изазова", додао је он.

Он је објаснио да нема дугорочне планове за своју каријеру и да жели да проводи више времена са породицом.

"Вечерали смо синоћ. Рекао сам свом особљу да први пут у каријери немам дугорочни план. Играћу овде и у Кини, па у Саудијској Арабији, после нећу. Видећу како се осећам за мене, а ја нисам много времена провео са њима да нисам код куће и много путујем. Водим се и рекордима и резултатима, али морам да дам приоритет неким стварима у односу на друге".

Новак је истакао да се увек представља онаквим какав је.

"Ја сам оно што јесам. Знам одакле долазим, знам шта је јединствени балкански ДНК. Имамо борбени дух, то је усађено у нас. Веома смо страствени људи, али сви греше. Понекад смо више темпераментан него што би требало да будемо, ја сам емотиван, а то је нешто што сви Балканци разумемо без заједничког језика", додао је он.

Ђоковић се нада да ће одиграти још мечева са Григором Димитровим.

"Увек сам дочекивао Григора Димитрова кад дође у Београд. Било да дође сам, код мене или да играмо меч. Надам се да ћемо одиграти још бар још један меч. Надам се следеће или оне тамо године. Није лако наћи времена. у нашим распоредима, јер нико не зна шта ће се десити. Обоје волимо да играмо и да обрадујемо људе одувек сам желео да имам времена за егзибиционе мечеве на Балкану ."

Извор:
Б92
Аутор:
Пошаљите коментар
(ВИДЕО) НОСИО РЕВОЛУЦИОНАРНО ОТКРИЋЕ, А ОНИ ГА ОПТУЖИЛИ ДА КОРИСТИ ДОПИНГ Ђоковића опет малтретирају

(ВИДЕО) НОСИО РЕВОЛУЦИОНАРНО ОТКРИЋЕ, А ОНИ ГА ОПТУЖИЛИ ДА КОРИСТИ ДОПИНГ Ђоковића опет малтретирају

16.09.2024. 13:49 13:55
НОВАК ЂОКОВИЋ ПОСЛЕ ПОБЕДЕ СРБИЈЕ: Задовољство је играти пред оваквим навијачима, увек нам дају ветар у леђа
Novak Djokovic

НОВАК ЂОКОВИЋ ПОСЛЕ ПОБЕДЕ СРБИЈЕ: Задовољство је играти пред оваквим навијачима, увек нам дају ветар у леђа

15.09.2024. 17:05 17:09
ХАМАД МЕЂЕДОВИЋ И НОВАК ЂОКОВИЋ ДОБИЛИ БИТКУ НЕРАВА у дублу и оставили Србију међу елитом, ПОВРЕДИО СЕ ЛАЈОВИЋ
medjedovic i djokovic

ХАМАД МЕЂЕДОВИЋ И НОВАК ЂОКОВИЋ ДОБИЛИ БИТКУ НЕРАВА у дублу и оставили Србију међу елитом, ПОВРЕДИО СЕ ЛАЈОВИЋ

15.09.2024. 16:02 18:05