overcast clouds
11°C
16.09.2024.
Нови Сад
eur
117.04
usd
105.4414
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

НОЛЕ ПРОТУТЊАО ТЕРЕНОМ, послао Манарина кући ЕКСПРЕС ВОЗОМ (6:0, 6:0, 6:3)

21.01.2024. 07:41 07:52
Пише:
Извор: Tanjug

Српски тенисер Новак Ђоковић поприлично је лако и убедљиво славио против Адријана Манарина са 3:0, по сетовима 6:0, 6:0, 6:3, те се тако и пласирао у четвртфинале Аустралијан опена, где ће чекати бољег из дуела Тејлор Фриц - Стефанос Циципас.

 

Какав је тенис приказао Новак Ђоковић!

Србин је одиграо меч без иједне једине грешке, уништавао је Француза како је желео, практично, као да је имао само тренинг с њим, док је Манарино деловао као јуниор који се први пут докопао терена.

Меч по највећем сунцу, који је велики изазов за сваког играча, изгледа да је пријао Ђоковићу, који је страшном прецизношћу и брзином успео да максимално скрати време проведено на терену и обезбеди себи добар одмор пре наредног меча у четвртфиналу.

Он се на конференцији дотакао и многих тема.

-Не мислим да сам био често у овој ситуацији, мислим да сам био први пут против Ђинеприја на Ролан Гаросу. Тензија у трећем сету је била велика, публика је навијала да освоји гем, размишљао сам да дам гем само да се ресетујем. Тешко је за њега, али је и за мене да не мислим о три нуле. Био сам срећан да се то завршило, да сам завршио меч. Мислим да сам играо веома добро, генерално, поготово два прва сета. Нисам давао нити један поклон, добио сам сваки сервис гем по три чиста поена. Проценат сервиса је био добар, веома добра перформанс против играча који игра прилично равно, користи таленат и прилично вас тера да радите за сваки ударац и поен. Спремио сам се добро и добро сам извршио задатак.

Како је рекао, Последња два меча су била боља него два пре тога.

- Увек кренем спорије и напредујем, али сам се добро осећао на терену. Заиста сам срећан што сам ушао у другу недељу, играм против играча који су боље рангирани, Фриц или Циципас. То што морам да радим са тренингом и телом, са опоравком, све се одвија у правом смеру. Иако знам момке, морам да урадим  домаћи задатак, свако гледа да буде добар, поготово они са врха. Да помере границу, да покушају нешто ново. Покушају да сакрију намеру, да напредују. То је моја пасија, мој посао, са својим тимом морам да се спремим за противника. Ако ме питаш да ли гледам тенис из забаве, да. Гледао сам Рибакина и Блинкова, био је сјајан меч, тај-брејк. Гледам и мечеве мушкараца, мотримо сви једни на друге, то није тајна. Када лежите кући, упалите тв и гледате неке добре мечеве. Желите да будете укључени, пратио сам више свој део и свог наредног противника.

Истакао је да још увек жели да побеђује.

- Има неколико ствари... Освајати ГС, рушити рекорде је увек циљ, без сумње. Наравно, љубав према спорту, волим да се такмичим, увек дајем све од себе на тренинге, да будем у форми да се такмичим са најбољим тенисерима света. Бити одвојен од породице ме боли све више и више, али покушавам да балансирам свој распоред и да га намештам како ја желим. Бирам турнире које ћу да играм, приоритетне. Те емоције када имате брејк лопту или се борите против ње, то буди у мени неке дубоке емоције. Не узимам то за сходно, не знам колико ће трајати, али Гренд слемови су Гренд слемови. Не треба вам већа мотивација од тога.

А о пензији размишља, само је још рано.

- Причао сам о томе неколико пута, осећам, да док сам год први, желим да наставим. Када не будем могао да се борим за највише резултате, тада ћу размишљати о пензији. Отац сам, родитељ, свакако волим где сам сада. Ове године се осећам опуштеније, мање стреса на тренинзима и мечевима, помислили би... Али није. Све је интезивно. Водио са 2:0 у сетовима и даље сам водио дискусију са боксом, увек гледам да будем што боље. Фрустриран сам када нисам на највећем нивоу, ватра у мени још гори, зато и остварујем ово што остварујем. Не бих играо када не би било тако, не играм због поена и новца, него зато што волим да играм. Не мислим да бих био спреман да се такмичим ако бих био опуштен и ноншалантан, то нисам ја.

Иако још увек не зна да ли ће му на мегдан изаћи Фриц или Циципас, Новак је поделио са новинарима своје мисли.

- Имам жељу да играм као што сам играо данас, само да одржим ниво и континуитет игре. Став је био одличан данас, то је моје највећа жеља и да извучем максимум сваки меч. Имаћу више времена, добро је што сам био на терену кратко, сад у завршницима је добродошло да се конзервира енергија, а онда у тим мечевима када је најпотребније да се искористи. Фриц је веома продоран, сервис и форхенд, то су оружја, бекхенд има раван и солидан. Њима одговарају услови, лоптица је спорија, има времена да се намести. Имао сам до сада одличан скор, последњи меч на УС Опену сам га победио. Погледаћу то што је играо против Циципаса, нисам видео како игра на овом турниру. Ако будем на свом нивоу, мислим да су ми јако добре шансе да победим. Лопта је округла као што кажу у фудбалу, јако се добро осећам на терену.

Аутор:
Пошаљите коментар
И НОВАК ПОСЕБНИМ ГЕСТОМ ОБЕЛЕЖИО БОГОЈАВЉЕЊЕ Ево шта је написао на камери ПОСЛЕ ПОБЕДЕ

И НОВАК ПОСЕБНИМ ГЕСТОМ ОБЕЛЕЖИО БОГОЈАВЉЕЊЕ Ево шта је написао на камери ПОСЛЕ ПОБЕДЕ

20.01.2024. 08:04 08:15