clear sky
5°C
22.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0275
usd
107.7403
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ЛЕГЕНДАРНИ РУКОМЕТАШ КИРИЛ ЛАЗАРОВ ЗА „ДНЕВНИК”: Воша иде Вардаровим стопама

05.12.2023. 12:48 14:36
Пише:
Фото: РК Алкалоид

Рукомет као спорт је у последње две деценије претрпео много промена и значајно је напредовао. Огроман број играча је био на рукометним теренима у протеклих 20 година, а један од оних који је оставио велики траг је некадашњи ас Македоније и најбољих светских клубова, а сада селектор своје земље и стратег Алкалоида Кирил Лазаров. Некада убојити десни бек и најбољи стрелац у историји Лиге шампиона недавно је завршио играчку каријеру и одмах добио одговорне функције у националном тиму Македоније и новој екипи, Алкалоиду. За рукомет у Македонији ово је велики корак ка враћању репрезентације али и клубова у европски врх.

Повод за разговор са легендарним рукометашем је окршај Војводине и Алкалоида у Лиги Европе који је припао Новосађанима, а победа је донела пласман међу 16 најбољих екипа овог такмичења.

О Војводинином раду и успесима Кирил Лазаров имао је само речи хвале.

- Војводина је десет година првак државе и заслужено су нас победили и показали да су у овом тренутку бољи. Црвено-бели су много уложили, направљена је екипа за велике ствари и веома ми је драго што се српски клупски рукомет диже. Некада нас је Вардар све представљао, а сада је Воша на том путу да понови те успехе. Ми смо били високо, али сада смо мало пали и надамо се да ћемо се вратити на место које заслужујемо. Воша има озбиљан пројекат и желим им да што даље догурају, као и остали клубови попут Металопластике, Динама и Партизана - почео је причу Лазаров.

Алкалоид је нов клуб и озбиљан пројекат пред којим су године рада, а верује се и успеха. Један од најважнијих људи је свакако Лазаров који има огромно искуство и зна како се постаје шампион.

- Веома смо млада екипа и ово нам је тек трећа година постојања клуба. У првој сезони смо обезбедили улаз у елитни ранг домаћег такмичења и одмах смо стигли до другог места што је био шок за нас и нисмо очекивали да ћемо тако брзо стићи до врха македонског рукомета. Сада у текућој сезони имамо одличне резултате и види се рад, али и искуство стечено у Европи. Водићемо велику битку са Вардаром и Пелистером, али има ту још екипа које могу да изненаде. За сада је најважније да стичемо ,,километражу" да играчи редовно буду на терену у важним утакмицама у клубу и репрезентацији и да стварамо наше играче који ће учинити Македонију поносном - јасан је Лазаров.

­

Македонија ће као и Србија почетком наредне године наступити на Европском првенству у Немачкој. Изабраници Кирила Лазарова налазе се у веома захтевној групи А са Немцима, Французима и Швајцарцима. Пред велико такмичење Лазаров је истакао да је циљ екипе да што више намучи фаворите и покаже храброст.

- Комплетно смо променили репрезентацију. Сви искусни играчи су завршили са наступима за национални тим и уступили место младим полетним момцима. Већина тих старијих играча је сада са мном у стручном штабу и све радимо као тим. Нисмо имали среће на жребу и добили смо једну од најтежих група. Први меч ће бити са Француском пред 50 хиљада људи што ће заиста бити спектакл, потом окршај са домаћином Немачком који живи за рукомет и свакако да су уз Французе кандидати за освајање титуле. Иако Швајцарска није рукометна сила има одличне играче. Добар део репрезентације игра у Бундеслиги и то довољно говори о њиховом квалитету. На нама је да се боримо, покажемо победнички менталитет и пробамо да догурамо што даље - закључио је Лазаров.

В. Гвозденовић

Најбољи играчи су на ић


Као један од најбољих и најзапаженијих рукометаша у протекле две деценије Кирил Лазаров има право да изабере тројицу најбољих рукометаша свих времена. Некадашњи македонски ас рекао је да су играчи пореклом са Балкана оставили најдубљи траг у историји овог спорта. - Свакако да су моји омиљени играчи Никола Карабатић, Домагој Дувњак и Ивано Балић и они су заиста прави мајстори рукомета и направили су рукомет оним што данас јесте. Поред њих ту је свакако и Веселин Вујовић који је играо пре нас, али је био феноменалан и морам да га поменем. Једноставно ми Балканци смо екстремно талентовани за рукомет и очито да нам игра иде од руке - са задовољством је истакао Лазаров.


 

Аутор:
Пошаљите коментар
НОВОСАЂАНИ У ТОП 16 ЛИГЕ ЕВРОПЕ: Велика победа рукометаша Војводине против Алкалоида

НОВОСАЂАНИ У ТОП 16 ЛИГЕ ЕВРОПЕ: Велика победа рукометаша Војводине против Алкалоида

28.11.2023. 20:05 20:37
ПОБЕДА НАД АЛКАЛОИДОМ Рукометаши Воше на најлепши начин отворили такмичење у ЛЕ Премијера задовољила и НАЈИЗБИРЉИВИЈЕ СЛАДОКУСЦЕ

ПОБЕДА НАД АЛКАЛОИДОМ Рукометаши Воше на најлепши начин отворили такмичење у ЛЕ Премијера задовољила и НАЈИЗБИРЉИВИЈЕ СЛАДОКУСЦЕ

18.10.2023. 16:31 16:36
РУКОМЕТАШИ ВОЈВОДИНЕ У УТОРАК ДОЧЕКУЈУ МАКЕДОНСКИ АЛКАЛОИД: За потврду квалитета и пласман у наредну фазу Лиге Европе

РУКОМЕТАШИ ВОЈВОДИНЕ У УТОРАК ДОЧЕКУЈУ МАКЕДОНСКИ АЛКАЛОИД: За потврду квалитета и пласман у наредну фазу Лиге Европе

26.11.2023. 14:47 20:43