light rain
17°C
19.09.2024.
Нови Сад
eur
117.0602
usd
105.2321
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

(ФОТО) РУКОМЕТАШИ ВОШЕ У УТОРАК (20.45) ПОЧИЊУ ТАКМИЧЕЊЕ У ГРУПНОЈ ФАЗИ ЛЕ Бодови од Алкалоида против евентуалне главобоље

16.10.2023. 15:20 17:37
Пише:
Извор: RK Vojvodina

(Од нашег специјалног извештача)
СКОПЉЕ: Захваљујући освојеном трофеју у ЕХФ Еврокупу prеthodnе сезоне, рукометаши Војводине изборили су другорангирано такмичење у клупском рукомету Старог континента, у којем ће у уторак, 17. октобра, од 20.45 почети надметање у Скопљу. Шампиони Србије, у првом колу Групе Ф Лиге Европе гости су македонског вицешампиона, Алкалоида, а ту су и дански Силкеборг и шпански Логроњо ла Риоха.

– Ући у било које такмичење без амбиције је потпуно сулудо. Наша жеља, као и преостале три екипе је да прођемо групу. Данци су без сумње најквалитетнија екипа у Ф гупи, док ћемо се нас преостале три екипе борити за то друго место. Онај ко успе да освоји што више бодова у гостима биће најозбиљнији кандидат за другу фазу. Ми не губимо много, колико Алкалоид, ако би изгубили у Скопљу, пошто би екипа са Аутокоманде испала из трке. Уверен сам да су свесни тога – сматра тренер Војводине Борис Ројевић.

Без сумње, гостовање Алкалоиду, који предводи легендарни Кирил Лазаров, представља једно од најзанимљивијих и најважнијих, где Војводина вреба прве бодове.

– Алкалоид игра одлично, што може да се види у домаћем такмичењу где ривале побеђују са по 20 голова разлике. И у припремном периоду када су играли с екипама наше класе, те утакмице су решавали у своју корист. Ради се о изузетној екипи и практично државном пројекту, где су окупили, још пре две године, све најбоље младе играче у Македонији, а ове године су је појачали са неколико интернационалаца, који субивши или садашњи репрезентативци својих земаља. Очекује нас изузетно тежак меч. Знамо колико Македонци воле рукомет и уверен сам да ће имати невероватну подршку својих навијача. Играју јако добро, посебно у Скопљу. Примера ради за викенд је Тиквеш лагано победио бившег првака Аустрије, екипу Кремс, а Алкалоид је пре неколико дана славио против њих 20–ак голова разлике.


АлкалоидВојводина

СКОПЉЕ: Спортски центар „Јане Сандански“, капацитет: 6.000, судије: Болић и Хурич (Аустрија), почетак: 20.45 часова. Пренос: Арена спорт 3.

АЛКАЛОИД: Џонов, Маркоски, Младеновић, Серафимов, Стојчевић, Стојковић, М. Митев, Ђорђиев, Галевски, Велковски, Омерагић, Трајкоски, Бинго, Петковски, Д. Митев, Савревски.

ВОЈВОДИНА: Лучин, Шијан, Воркапић, Милић, Миленковић, Оцвирк, Вуковљак, Азиз, Трнавац, Сунајко, Пушица, Рађеновић, Пешић, Роган, Голубовић, Пуховски, Шуиреф.


Стратег Новосађана верује у своје момке и оно што су спремили за домаћина.

– Можда наша форма није у пику због свега онога што нам се издешавало после Турске и Добоја, али ме радује јако добрих 45 минута против Металоплатике, док ће нам у уторак бити потребно свих 60 минута. Тек тада бисмо могли да рачунамо на победу. Не смемо да уђемо у јурњаву као против Металопластике, У случају да Алкалоид буде мењао одбрану из плитке у дубоку морамо да будемо стрпљивији у нападу и да играмо сигурније до гола. И ако не подлегнемо силном притиску онда у свему изнесеном видим нашу шансу за победом.

Војводину ће дочекати невероватан притисак и од навијача, а познато је с коликим жаром они подржавају екипе из Скопља.

– Не бојимо се ми самих навијача, који знају и те како да буду осми играч, него свих актера меча. Данска је примера ради губила у Скопљу а на свом терену побеђивала 20 голова разлике. То показује колико је тешко играти у Македонији.

Новосађани могу да се надају пласману у Топ 16. Ако буду на једно од прва два места у групи играће у наредној фази са тимовима из Групе Е, а за два места, конкуришу швајцарски Кадетен Шафхаузен, норвешки Елверум, немачки Фленсбург и црногорски Ловћен са Цетиња.


Шпанци се никад не отписују

Фаворит је, јасно, Силкеборг који има велико искуство, а добро се и појачао овог лета.

– Они су други у данској лиги, у којој је Гог седми и победи Веспрема са шест голова разлике. Ово кажем да би људи видели о каквом противнику се ради и којем квалитету.

Логроњо из Ла Риоха је представник Шпаније, рукомтне суперсиле, али Асобал лиге је годинама у паду, клубови су све сиромашнији. 

– Тако се причало и за Гранољерс прошле сезоне, па је дошао до финала Лиге Европе. Шпанце никада не смемо отписивати, посебно Ла Риоху за коју знамо шта значи у европском рукомету. У сваком случају су лошији од Силкеборга.


– Да ли је реално већ прве године да уђемо у другу фазу – запитао се Ројевић. – Ако победимо у Скопљу онда можемо да се надамо томе. Велике су шансе ако у уторак славимо и наглашавам да је ово кључна утакмица у групи у борбу за другу позицију. 

Систем такмичења у Лиги Европе направљен је од осам група у којој се налази по четири тима, а титулу брани Фуксе из Берлина. Актуелни шампион одбрану титуле почеће у Групи Г, у којој су Динамо из Букурешта, Шамбери Савоја и Извиђач.

Јово Галић

Аутор:
Пошаљите коментар
РУКОМЕТАШИ ВОЈВОДИНЕ  ПРОТИВ АЛКАЛОИДА ПОЧИЊУ ТАКМИЧЕЊЕ У ЛИГИ ЕВРОПЕ: Лазаров и друштво нису за потцењивање

РУКОМЕТАШИ ВОЈВОДИНЕ  ПРОТИВ АЛКАЛОИДА ПОЧИЊУ ТАКМИЧЕЊЕ У ЛИГИ ЕВРОПЕ: Лазаров и друштво нису за потцењивање

15.10.2023. 19:02 19:04