ПОКУ МИ ЈЕ БАШ ДОБАР ПРИЈАТЕЉ ОВДЕ Мицић o НБА лиги: "Ритам је изузетно висок”

"Још покушавам да се навикнем, све ми је ово ново, али имам добре људе око себе који раде све да ми помогну да се што пре адаптирам".
Youtube Printscreen/nba screen
Фото: Youtube Printscreen/nba screen

Нови изазов у каријери Василија Мицића и слободно можемо рећи корак напред јесте прелазак у НБА лигу, после неколико сезона током којих је био један од најбољих плејмејкера Европе.

Већ у уводним дуелима током предсезоне привукао је погледе и коментаре стручњака, који су посебно нахвалили његов осећај за игру, који може бити кључан у новој средини.

Упитан да прокоментарише и упореди начин игре на два континента Мицић је истакао бржи ритам у Америци, али и више нападачког простора.

- Отворен је простор на паркету, ритам утакмица је изузетно висок, у поређењу са Европом. Рекет је више отворен, што даје већу могућност креативцима да дођу до обруча, поготово они који добро баратају лоптом. Такође, лакше се креирају ситуације уз тај простор који се отвара. Још покушавам да се навикнем, све ми је ово ново, али имам добре људе око себе који раде све да ми помогну да се што пре адаптирам. Верујем да ћемо заједно успети. Дефанзивно, НБА кошарка се игра више из изолација, један на један. У Евролиги нема дефанзивне три секунде, рекет је увек попуњен и обруч се стално чува

Причао је Васа и о свом односу са Алексејем Покушевским, саиграчем из Оклахоме.

- Зрео је за своје године, дао ми је неколико битних савета. Нисам стидљив човек и волим да питам све што ме занима. Поку ми је баш добар пријатељ овде - рекао је Васа уз речи да је распоред сличан као у Европи, с тим што у НБА има везаних утакмица дан за дан.

(Телеграф.рс)

EUR/RSD 117.0324
Најновије вести