ФИБА представила чудо од терена (ВИДЕО)

Међународна кошаркашка федерација (ФИБА) представила је спектакуларни ЛЕД терен на којем ће се играти Фајнал-фор ФИБА Лиге шампиона у Београду.
s
Фото: Printscreen/X

Београд је поново престоница европске кошарке, пошто ће се од 26. до 28. априла одиграти Ф4 ФИБА Лиге шампиона.

За овај турнир ФИБА се потрудила да све буде на високом нивоу, а нешто с чиме се посебно хвали јесте ЛЕД терен.

Оваква подлога пажљво је тестирана протеклих пет година и први пут је употребљена прошлог јуна у Мадриду на Светског првенству за жене до 19 година и показала се као прави хит!

Зато је ФИБА одлучила да исти терен буде и на Ф4 Лиге шампиона где ће се за титулу борити Мурсија, Уникаха, Тенерифе и Перистери.

"Овај ЛЕД терен је тестиран у претходних пет година и први пут је употребљен прошлог јуна у Мадриду на Светском првенству за жене до 19 година и искуство је било позитивно. Да не улазим у техничке детаље, али све мере које су урађене, све је доказало да је ово боље. Баланс је савршен на свим деловима терена, еластичност постоји. За нас је најбитније да је безбедно за играче. Сви тестови су то показали. На том терену играо је и Бајерн у Бундеслиги и то је одлично прошло, зато је коришћен и на НБА Ол стару у Индијанаполису и они су позитивно реаговали. Тај исти терен је овде у Београду и биће коришћен за фајнал-фор", рекао је на конференцији за медије директор ФИБА Лиге шампиона Патрик Комнинос.

У четвртак су и медији имали шансу да се увере у квалитет терена и остављен је јак утисак на готово свакога ко је имао шансу да сиђе паркет.

ЛЕД терен је прошао финална тестирања у којима су учествовали кошаркаши из млађих категорија Партизана, док су у представљању учествовали млади 3×3 кошаркаши. Сви заједно су били одушевљени искуством на невероватној подлози

Сви кошаркаши су после првог изласка на терен током тренинга изразили задовољство што могу да буду део историје. Овај револуционарни ЛЕД терен је до сада тестиран само на У19 Светском првенству за кошаркашице у Мадриду прошле године, као и на овогодишњем НБА Ол стар викенду у Индијанаполису током такмичења у шутирању тројки и закуцавањима. Дакле, Фајнал фор ФИБА Лиге шампиона у Београду биће прво званично мушко такмичење на коме ће се користити оваква подлога.

Фајнал-фор почиње у петак, а парови су Тенерифе – Перистери (18.00) и Мурсија - Уникаха (21.00).

(Б92)

 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести