overcast clouds
11°C
16.09.2024.
Нови Сад
eur
117.04
usd
105.4414
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ВАЗУРА ПРИЧАО О ТРАНСФЕРИМА, НОВОЈ СЕЗОНИ, УПРАВИ И НАРАВНО "ВЕЧИТОМ РИВАЛУ": Звезда има огроман буџет, обећавам да ће са Станојевићем наш тим дати 100 одсто

17.07.2024. 16:21 16:23
Пише:
Извор: Youtube Printscreen

Фудбалери Партизана у петак од 21 играју против Напретка, у првом колу нове сезоне Суперлиге Србије.

Иако су црно-бели гости у овом сусрету, меч ће бити одигран у Хумској, на захтев Напретка, којем се тренутно реновира стадион, а очекивања пред почетак нове сезоне изнео је генерални директор црно-белих Милош Вазура.

- Као и увек, Партизан има највећа очекивања. Оно што је бил одо нас, управе, јесте да доведемо најбољег тренера ког смо могли. Мислим да сваки навијач Партизана треба да буде задовољан доласком Александра Станојевића. Имамо чврст уговор са њим, три године. Испунили смо за сада све жеље спортског сектора, његове личне, за довођење играча. Као што знате, није отишао нико. Данас тек очекујемо да Самед Баждар, сутра иде у Сарагосу, да прође прегледе и озванили прелазак. Тако да, цео тим је сачуван, и дошло је осам играча. Мислим да као и увек, Партизан има највише циљеве, а то је да сада, напочетку првенства, најбитније су европске утакмице, али познавајући Станојевића, као што је мало пре рекао... Људи су причали за столом о Кијеву, он је рекао "не занима ме Кијев, прво Крушевац, па онда Кијев". Надам се да ћемо добро почети сезону у петак, и након тога, најбитније је за нас и финансијски, и играчи, и свакако Европа. Имамо шансу да играмо сва три такмичења, надамо се да ћемо играти то најбоље такмичење. Колико је то могуће, видећемо - почео је Вазура.

Очекује се још појачања, али...

- Очекује се наравно. Оно што је било тренеру и спортском директору битно, ко да дође пре почетка, дошли су. Сад наравно, много ће утицати то како будемо играли европске утакмице... Наравно, Динамо Кијев... Они су као што већ знате фаворити у овој утакмици, али ако се деси да прођемо Динамо Кијев, аутоматски смо у Лиги Европе, и моћи ћемо даље да наставимо још неко довођење играча. Имамо приоритет неких играча које треба да продамо, који неће бити у том неком првом кругу који Станојевић планира да игра, и чекамо то, али опет кажем, много зависи од европских утакмица, и од тога зависи и наш буџет, тако да морамо да сачекамо те неке утакмице, али без тог чекања кажем, остала је окосница тима, то јест цео тим и довели смо осам играча. У овом тренутку, нама не треба ни један за сада, али опет кажем све жеље тренера и спортског директора уколико буду имали неку жељу, ми као управа ћемо пробати да испунимо.

Циљ је увек исти...

-  Наравно да Партизан увек иде на освајање титуле, зато смо и довели Станојевића који зна како се то ради. Надам се да ћемо се борити до краја сезоне, и видећемо. Имамо и противнике, нисмо сами у томе. Наш главни противник има огроман буџет, то знамо сви. Неће бити лако, али борићемо се. Оно што је сигурно, обећавамо да ће са Станојевићем екипа дати 100 одсто.

Упитан је и да ли је један од циљева прекид доминације Црвене звезде.

"Наравно да Партизан увек иде на освајање титуле. Зато смо и довели Станојевића који зна који то ради. Имамо и противника, нисмо сами у томе. Наш главни противник има огроман буџет. Обећавам да ће са Станојевићем наш тим дати 100 одсто", уверен је Вазура.

О правилу два бонуса...

- Кад је донешено као одлука, тензије су завршене. Тренер се огласио, мислим да је сада сувишно прилати о томе. Рекли смо наш став, и та прича је завршена. Почињемо првенство, боричемо се наравно, свим путевима да првенство буде поштено, и верујемо да ће бити поштено суђење, и то је оно што нам је најбитније, да суђење буде поштено, и мислим да ће бити. Нема разлога да верујем да неће.

Биће још одлазака...

- Има играча који нису у том неком првом плану, за које је Станојевић рекао да могу да иду. Чекамо да видимо... Чекамо понуде, прелазни рок је тек кренуо. И сам Баждар, видите да се тек завршио трансфер, кад је завршено Европско првенство, так ода мислим да мислим да ће бити неких депавања у августу сигурно.

Што се промена у УО тиче...

- Дошло је до промена, и те промене ће да се наставе. Доћи ће још људи у управни одбор. Што се тиле Сулејманија, са њим смо већ раније разговарали. Мислимо да је млад, способан, има одличне контакте у земљама где је играо. Већ је неке играче које гледа остатак стручног штаба предложио, и дали смо му поверење. Сад све зависи од њега. Што се тиче управног одбора, ту је Урош, па можете мало и са њим да попричате. Кажем, ићи ћемо даље у реконструкцију управе, и видећемо. Тек смо почели, и мислим да је то добро. Требају нам нови људи. Урош је један од људи који су успешни у свом послу, велики Партизановац. Познајем га још од студентских дана, а оно битније, познајем га са стадиона, и њега и породицу. Чак сам му оца једном видео да је побегао са свадбе и дошао у оделу по некој врућини... Питам га откуд ти, каже побегао са свадбе да гледа утакмицу. Урош је неко ко је јако успешан у свом послу, води једну успешну компанију, која је спонзор Партизана дуго година, так ода такви људи нам требају. Његова улога ту је да довуче још људи из света бизниса у Партизан, јер такви људи нам требају. Требају нам нови људи, пон је један од њих. Биће један од водећих у управном одбору, пун енергије, причао је са директором, са мном, тако да све то иде у добром смеру.

Навијачи ће бити на стадиону у Хумској после дуго времена...

- Хвала Богу. Увек кажем да мислим да треба да дају подршку екипи. Њихов став нам је познат, трудићемо се да се то промени играма, и тиме што радимо, да направимо екипу, и да опет заслужимо њихово поверење - подвукао је Вазура.

(Tеlеgraf.rs/B92)

Аутор:
Пошаљите коментар
МИЛОШ ВАЗУРА НАГЛАСИО: Било је истовремено и много тешко и много лако вратити Станојевића

МИЛОШ ВАЗУРА НАГЛАСИО: Било је истовремено и много тешко и много лако вратити Станојевића

17.06.2024. 16:49 16:51