light rain
20°C
19.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ТСЦ У ЧЕТВРТАК, У РЕВАНШ УТАКМИЦИ ПЛЕЈ-ОФА ЗА ЛИГУ ЕВРОПЕ, ДОЧЕКУЈЕ МАКАБИ: Нада постоји, важан је рани гол

28.08.2024. 15:49 18:34
Пише:
Извор: Тургеман постиже водећи погодак за Макаби у Сомбатхељу, фото: ФК Макаби 

Нико у редовима ТСЦ–а није очекивао раплет какав им се догодио у првом сусрету плеј-офа за Лигу Европе с Макабијем.

После четрдесетак минута, Бачкотополчани су остали с два играча мање (искључени су били Ђорђевић и Бањац) и доживели су сасвим очекивани пораз од најбољег израелског тима (0:3). Наша екипа нашла се у деликатној позицији, али се фудбалери ТСЦ –а ипак надају повољном расплету. За то ће им бити потребано пуно среће, знања и мудрости, јер је на другој страни њихов бивши тренер Жарко Лазетић. 

Добри познаваоци фудбала подсећају на то да је Макаби већ једном у ТСЦ арени примио шест голова, додуше не у утакмици с ривалом који их очекује у четвртак, већ против Олимпијакоса у прошлом циклусу (1:6) у Лиги конференције. Тада је „понос Израела“ после првог дуела имао предност од три гола (4:1), али је на крају је испао. Ипак, околности су се промениле, ТСЦ – је остао летос без готово комплетне последње линије тима, а Макаби се појачао.


ТСЦ – Макаби (ТА) (први сусрет 0:3)

БАЧКА ТОПОЛА: ТСЦ арена, капацитет: 4.500 места. Судија: Жоао Пињеиро (Португалија). Почетак утакмице у 21 сат.

ТСЦ: Илић – Влалукин (Ст. Јовановић), Стевановић, Цапан, Петровић – Радин (Станић), Ђаковац – Са. Јовановић, Лазетић (Пантовић), Ћирковић.

  МАКАБИ: Маспати – Јехезкил, Асанте, Сломо, Давидзада  (Ревиво)– Д. Перец, Сисоко,  Каниковски – Давида (Захави), Тургеман, Лајус.


-  Нада постоји, учинићемо све да дођемо до повољног резултата – рекао је тренер ТСЦ –а, хрватски стручњак Деан Клафурић. – Макаби нас није надиграо, добро смо му парирали и с два играча мање, али, ипак, стекли су велику предност. Имају и Израелци мана, ако успемо брзо да постигнемо погодак, уверен сам да можемо да надокнадимо велики минус.  Добро смо радили у минулих неколико дана, анализирали смо игру екипе из Тел Авива, мада је било тешко нешто закључити јер у другом  делу меча у Sombathеlju и није било неке планске игре. Ми смо се тада бранили, а Макаби је имао лопту у ногама.

 Расположење у табору екипе са севера Бачке је добро, упркос  поразу у првом мечу и чињеници да тренер Клафурић у четвртак не може да рачуна на Ђорђевића и Бањца, који су искључени у првом сусрету.


ТРЕНЕР МАКАБИЈА ЖАРКО ЛАЗЕТИЋ: Нећемо ништа мењати

  Захваљујући томе што су имали педесетак минута чак два играча више, фудбалери Макабија прилично глатко дошли су до убедљиве победе над ТСЦ–ом (3:0) и мирно чекају реванш-

- Нећемо ништа мењати, нема ни разлога за то – истакао је Жарко Лазетић, тренер Макабија. – Играћемо као и у првом меча, наравно покушаћемо да поправимо неке детаље. Очекујем бољи и одлучнији ТСЦ, јер знам колико опасни могу да буду домаћини, па се тако и спремамо. Анализирали смо прву утакмицу, зачуђујуће играли смо много боље када су на терену била 22 играча. Сигурно је да се  нећемо опустити, тажићу од мојих играћча максималну опрезност и велику борбу, али и поштовање према ривалу.


-  У тешкој смо ситуацији – признаје један од најбољих играча ТСЦ –а, везиста Ифет Ђаковац. – Три гола су велика предност, али се нећемо предати. Свесни смо да нас Жарко Лазетић добро познаје и да ће „наместити“ игру која нам не одговара. Али, познајемо и ми њега и његов стил, па ћемо покушати да га изненадимо.

 Наравно, доћи ће до промена у тиму ТСЦ –а, јер домаћа екипа мора да игра много офанзивније, па ће највероватније од првог минута шансу добити Марко Лазетић, а можда и Престиж Енконгу, нападач из Конга.

 Г. Ковач

Аутор:
Пошаљите коментар
ТСЦ НЕОЧЕКИВАНО УБЕДЉИВО ИЗГУБИО ОД МАКАБИЈА:  Искључења одредила ток меча  

ТСЦ НЕОЧЕКИВАНО УБЕДЉИВО ИЗГУБИО ОД МАКАБИЈА:  Искључења одредила ток меча  

23.08.2024. 14:56 14:58