overcast clouds
23°C
19.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ТРЕНЕР ЦРВЕНЕ ЗВЗДЕ ВЛАДАН МИЛОЈЕВИЋ ПРЕД ДУЕЛ СА НОРВЕЖАНИМА: Знамо чији грб представљамо и како да одговоримо Бодеу

19.08.2024. 21:04 21:23
Пише:
Извор: ФК Црвена звезда

Владан Милојевић, тренер Црвене звезде, изнео је утиске пред почетак плеј-офа за Лигу шампиона против Боде/Глимта. Норвешки и српски шампион ће у првом мечу плеј-офа квалификација за Лигу шампиона играти у уторак од 21.

- Имамо велики респект према Бодеу, али се не плашимо никога. Пред нама су две утакмице, прва је сутра и само о њој размишљамо са циљем да одиграмо најбоље што можемо. Видећемо и колико ће нам противник дозволити, па и резултат на крају. Очекујем брзу утакмицу свакако. Доста се причало и подлози, вештачка је трава, биће брзо, видећемо и какви су временски услови сутра. Чињеница је да није ово подлога која је нама уобичајна. С Чукаричким смо играли у Панчеву на вештачкој трави, али та подлога нема додирну тачку са овом у Норвешкој. Подлога ће давати ритам и брзину у протоку лопте, али и то је стил игре Бодеа. Имају систем, брзо играју, хитри су, кратки пасови, а ми морамо да се адаптирамо на терен - почео је Милојевић.

Осврнуо се и на здравствени билтен.

- Глазер није кренуо с нама, али је то због предострожности. Није се повреда погоршала, али не желимо да улазимо у ризик, јер није тренирао са екипом. Имам поверење у голмана Илића и честитам му на позиву у репрезентацију. Што се осталих тиче, имамо неких проблема, а данас после тренинга ћу видети и определити се за првих 11.

Наставио је са анализом Бодеа.


Елшник: Желимо позитиван резултат у Норвешкој, па да завршимо посао у Београду

Знам доста о екипи, јер ми пријатељ из Словеније Нино Жугељ игра у Бодеу. Пратимо се, гледао сам и против Јагјелоније како је било, тако да сам упућен у начин на који играју, ко су најбољи фудбалери, какав стил игре негују, рекао је фудбалер Црвене звезде Тими Макс Елшник уочи дуела против норвешког клуба у плеј-офу за Лигу шампиона.

"Биће тешка утакмица, они играју европу сваке године, домаћи су на овом нивоу, имају и добре интернационалце. Боде има систем, јасну поделу улога, све је стриктно, много зависи од тренера. Ипак, ако будемо максимални, мислим да смо фаворити, и дошли смо у Норвешку да остваримо позитиван резултат, а затим да завршимо посао у Београду", поручио је Елшник.

 


- Играју у познатом систему, што их је позиционирало на мапу Европе, и довело до тога да су редовно шампиони Норвешке. Организовани су, дисциплиновани, и играју идентично код куће и на страни. Биће агресивни, али бићемо и ми. Чека нас рововска битка.

Говорио је Милојевић и о свом тиму.

- Нама је ова утакмица битна, као и свака. Спремамо се целог лета... Играмо против озбиљног противника који је малтене већ освојио првенство Норвешке, и налази се у фул ритму и у правом моментуму. Ми долазимо из прирпема где смо имали и повређене играче и репрезентативце који су имали паузу. Мени је то највећи проблем, непознаница колико ми можемо у овом тренутку. Ипак, знам да можемо много, но, морамо да пронађемо прави ритам. Дошао је и Дркушић пре два, три дана... Морамо да радимо многе ствари у ходу. Нисмо на максимали, али надам се да ћемо сутра бити много бољи него у prеthodnim утакмицама.

Није желео Милојевић да се осврће на процене кладионица.

- Не кладим се и не бавим се тиме. Не бих ни да прогнозирам резултат. Треба да дамо максимум и да видимо какав ће резултат бити.

Голман Илић добро познаје екипу Бодеа.

- Квалитетан је голман и човек, пратили смо га и у Србији у иностранству, па и у Норвешкој, али нема ту изненађења у смислу да може да нам пружи неку информацију коју не знамо. Видећемо колико ће Марку то искуство из Норвешке помоћи сутра. Боде зна све о нама, и ми о њима, то време изненађења се завршило, јер постоји интернет. Понављам, предност им је што играју на подлози која им одговара. Ми у Србији играмо по врућинама, терени су лоши, али не због клубова, него јер их је тешко одржавати при високих температурама.

Занимало је новинара из Норвешке шта би било у Србији да Звезда не уђе у Лигу шампиона.

- Било би... Нећу да кажем неку тешку реч, али ми смо такви. Ипак, као тим размишљамо фудбалски, тренирамо и увек сам поносан на моје играче. Знају за који клуб наступају, да је Звезда пуна емоција, страсти, љубави и да то све иде у крајност. Ипак, ово је само фудбал. Борићемо се за наш клуб, имамо много нових играча, разговарали смо и са њима о томе, премда је то тешко, јер је наша и филозофија Бодеа дијаметрално супротна. Они могу да враћају најбоље играче у свој клуб, док код нас ко се покаже, иде у иностранство. Данас имам скроз другачији тим него у децембру кад сам преузео Звезду. Боде годинама има, не истог тренера, него и физиотерапеута. Направили су себи време, ми то немамо и радимо у ходу, али то је изазов и искрено? Свиђа ми се што је тако.

А ко је фаворит према тренеру Милојевићу?

- Хајде да кажемо да је Боде фаворит. Не знам, лако је то рећи. Шансе су 50-50 пред две утакмице, али нека буде да су они благи фаворити јер имају 21 одиграну утакмицу у првенству и домаћини су сутра. Ми имамо велику жељу да доведемо Звезду тамо где желимо да буде. Видећемо сутра, терен је мерило - закључио је Милојевић.‍

Аутор:
Пошаљите коментар
ФУДБАЛЕРИ ЗВЕЗДЕ СТИГЛИ У БОДЕ, дочекала их хладноћа и киша: Милојевић одвео 27 играча

ФУДБАЛЕРИ ЗВЕЗДЕ СТИГЛИ У БОДЕ, дочекала их хладноћа и киша: Милојевић одвео 27 играча

19.08.2024. 17:13 19:15
ТРЕНЕР БОДЕА КЈЕТИЛ КНУТСЕН ПРЕД ДУЕЛ СА ЦРВЕНОМ ЗВЕЗДОМ: Шансе су 50:50, утакмица нам долази у добром тренутку

ТРЕНЕР БОДЕА КЈЕТИЛ КНУТСЕН ПРЕД ДУЕЛ СА ЦРВЕНОМ ЗВЕЗДОМ: Шансе су 50:50, утакмица нам долази у добром тренутку

19.08.2024. 17:57 18:00