overcast clouds
14°C
23.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

„Послали смо поруку јединства“ ЗБИЉИЋ НАКОН СЕДНИЦЕ СКУПШТИНЕ: Циљ да ПОДИГНЕМО КВАЛИТЕТ и бренд Суперлиге

10.06.2024. 19:45 19:51
Пише:
Извор: Ilustracija/Tanjug (Sava Radovanović)

БЕОГРАД: Послали смо лепу поруку са данашње седнице Скупштине, у једном лепом тону, свечаном, предаја функције без буке. Послата је порука да примопредаја може да се уради на такав начин. Послата је порука јединства, на седници су били председник Фудбалског савеза Драган Џајић, генерални секретар Јован Шурбатовић, били су сви чланови заједнице Суперлиге, оно што ми је драго да је једногласна подршка, имамо пун легитимитет за рад, рекао је нови председник Заједнице клубова Суперлиге и Прве лиге Србије Драгољуб Збиљић.

Прве разговоре ћемо да обавимо са ФСС, да видимо како додатно можемо да унапредимо наше такмичење, пре свега у принципу регуларности, подизања бренда, маркетиншких акција. ФСС је кренуо да ради инфраструктурна сређивања, седам терена са хибридном травом и три са вештачком. Имаћемо много боље услове да подигнемо бренд наше лиге, кад то урадимо имаћемо додатне спонзоре, у нашој лиги имамо мало страних компанија које инвестирају, то морамо да променимо, рекао је нови председник, који је на функцији наследио Драгомира Лазовића из Јавора.

Морамо да подигнемо квалитет такмичења због изазова у Европи који нас чекају на репрезентативном и клупском нивоу. Мислим да наши клубови могу да остваре одређен број бодова у Европи, да то не буду само Звезда и Партизан, честитам ТСЦ-у који је имао добру сезону у Европи, очекујем да Војводина и Раднички Крагујевац прате тај тренд, додао је он.

Тражили смо од директора такмичења господина Пивића да нам достави да видимо који клубови се највише оглашавају, да пробамо да разговарамо са њима да видимо шта то њима највише смета. Морамо да покажемо више поштовања једни према другима, пре свега према ФСС, према такмичењу, према судијама. Уз мало више господског приступа можемо да подигнемо наш фудбал. Нећемо ићи на репресивне мере, обилазићемо терене и градове. Клубови финансијски добро стоје, свиђа ми се атмосфера која је створена, биће интересантна сезона испред нас, поручио је.

Збиљић је рекао да се разговорало и о предлогу за два "бонуса" већ од наредне сезоне.

"Пет клубова је предложило, послаћемо ФСС предлог да већ ова сезона буде са два бонус играча, с тим да нећемо одмах да пењемо годину са 2002. на 2003. како је то требало да буде ове године. Тако да клубови који нису спремни до овог тренутка остаје им могућност да бонус буде 2002. годиште, а не како је то по пропозицијама требало да буде 2003, али да буду два играча константно на терену, ако се мења бонус играч, бонус мора да уђе са клупе".

Нисмо данас разговарали о томе да се смањи лига, као председник Војводине сам за смањење на 14 екипа, кроз плеј-оф можемо да видимо да то изгледа много боље, треба разговарати, има клубова у унутрашњости којима то значи, нагласио је Збиљић.

"Добио сам подршку од сва 32 члана заједнице Суперлиге и Прве лиге. Прича да Звезда држи монопол на предлог за два бонуса и кад неко предложи они кажу да је то у договору са Звездом јер је Звездан Терзић то договорио. Председник Заједнице Суперлиге Србије долази из Војводине која је најстарији српски клуб, која је показала како се ради подизању маркетинга, бренда, како клуб фукнционише изнутра, мене је много ствари препоручило него појединачно клубови. Желео бих да се захвалим Партизану, ТСЦ-у, Младост Лучанима, Младост ГАТ и Сремској Митровици, Звезда није међу званичним предлагачима".

На крају Збиљић је пожелео репрезентацији успех на Европском првенству.

Верујем селектору Стојковићу, имамо одличан тим, треба да верујемо у себе, подигнемо главу, очекујем да се и клубови огласе са подршком репрезентацији, закључио је Збиљић.

Аутор:
Пошаљите коментар
ЗБИЉИЋ ПРЕДСЕДНИК ЗАЈЕДНИЦЕ СУПЕРЛИГАША СРБИЈЕ Ево ко су нови чланови Извршног одбора Друштва

ЗБИЉИЋ ПРЕДСЕДНИК ЗАЈЕДНИЦЕ СУПЕРЛИГАША СРБИЈЕ Ево ко су нови чланови Извршног одбора Друштва

10.06.2024. 17:37 17:40