ПОХВАЛЕ ЗА СРБИНА Канаваро: Самарџић најбољи играч екипе, сваки меч до краја финале за опстанак

УДИНЕ: Нови тренер фудбалера Удинезеа Фабио Канаваро рекао је данас на промоцији да је Лазар Самарџић најбољи играч клуба и додао да је за његову екипу до краја Серије А сваки меч као финале у борби за опстанак.
Youtube Printscreen/FC Udinese
Фото: Youtube Printscreen/FC Udinese

Канаваро (50) је сео на клупу клуба из Удина уместо Габријелеа Ћиофија, у ситуацији кад Удинезе има 28 бодова на 17. месту и очекује га грчевита борба за опстанак до краја сезоне.

"Кад вас одређени клубови позову, тешко је рећи не, историја је веома важна. Удинезе има историју озбиљног клуба у који можете да дођете и радите, позив је дошао изненада, али било је исправно прихватити га, имам праве разлоге за то", рекао је Канаваро на конференцији за медије на његовој промоцији у клубу са стадиона "Фријули".

Свестан је светски првак са Италијом из 2006. године да га чека тежак посао.

"Тренутак је свакако компликован, четири победе у сезони су мали, екипа има проблема, али има квалитета, и техничких и људских. Јасно је да је Самарџић најквалитетнији играч ког имамо. Ове године му је теже, али то је нормално јер кад те упознају како играш, теже је на терену", додао је Канаваро, а преноси клупски сајт.

Бивши селектор Кине је пре доласка у Удинезе водио само један клуб у домовини - Беневенто. Канаваро истиче да ће његова екипа морати да иде на победу у сваком мечу до краја Серије А.

"Опстанак? Мораћемо сами да се тркамо. Ако смо конзервативни, ризикујемо да се "опечемо". Морамо да схватимо да има још много бодова на располагању и да сваком мечу морамо да приступимо као да је финале, а финале се не игра већ добија", закључио је некадашњи фудбалер Јувентуса, Реала, Интера, Наполија, Парме и Шабаб Ал Ахлија.

 

 
EUR/RSD 117.1117
Најновије вести