МАЛА ЗЕМЉА ВЕЛИКОГ СРЦА: Грузија у осмини финала ЕП (ВИДЕО)

Фудбалери Грузије шокирали су Португалију и савладали је са 2:0, те тако обезбедили пласман у осмину финала Европског првенства.
УЕФА
Фото: УЕФА

Португалци су у другом минуту направили кардиналну грешку, послали попречну лопту, Грузија је хитро реаговала, а Микуатадзе је упослио Кварацкелију који је брзо стигао до гола противника и савладао Диога Кошту.

Уследили су напади Португалаца, а посебно се истакао капитен Роналдо који је у 17. минуту силовито шутирао из слободног ударца, а Мамардашвили је на једвите јаде успео да сачува мрежу нетакнутом.

У другом полувремену, нова мука за Португал. Дефанзивац Антонио Силва који је био кривац код првог гола Грузије сада је скривио и једанаестерац, а са беле тачке прецизан је био Жорж Микуатадзе и тако дуплирао предност чете Вилија Сањола.

Грузија је издржала до краја и одличну игру крунисала је пласманом у наредну фазу такмичења.

В. Гвозденовић 


Грузија - Португалија 2:0 (1:0)

ГЕЛЗЕНКИРХЕН: Велтинс арена. Судија: Сандро Шерер (Швајцарска). Стрелци: Кварацкелија у 2. и Микуатадзе у 55. минуту (п) за Грузију. Жути картони: (Грузија), а Нето, Роналдо, Р. Невеш (Португалија). 

ГРУЗИЈА: Мамардашвили 7, Гвелеисани 7 (од 76. Квиркелија), Кашиа 7, Двали 7, Какабадзе 7, Кочорашвили 6,5, Чакветадзе 7, Китеишвили 7, Лохошвили 6,5 (од 63. Тситашвили), Микуатадзе 8, Кварацкелија 8,5.

ПОРТУГАЛИЈА: Кошта 6,5, Переира 6, Силва 5 (од 66. Силва), Инасио 6, Нето 6,5 (од 75. Жига), Ж. Невеш 6,5 (од 75. Будеш), Палиња 5,5 (од 46. Р. Невеш), Дало 6,5, Консесиао 6,5, Феликс 6, Роналдо 6,5 (од 66. Рамос). 


 

Standings provided by Sofascore
EUR/RSD 117.0412
Најновије вести