overcast clouds
11°C
16.09.2024.
Нови Сад
eur
117.04
usd
105.4414
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

КРУШЕВЉАНИ ПОТОПИЛИ ВОШИН БРОД НА ТСЦ АРЕНИ: Уместо преокрета, већ виђени сценарио

25.08.2024. 21:42 21:46
Пише:
Извор: ФК Војводина

Не иде Војводини, па не иде, у првенственој трци. Уместо најављеног позитивног преокрета у првенственом низу, против Напретка је прича текла по већ виђеном сценарију.

Све је исто, само што су сада и шансе сведене на збир прстију на једној руци. Ни толико. Трећим поразом у пет утакмица Новосађани су далеко од оцене какву су прижељкивали и коју су намеравали да постигну. Да не беше узбуђења у петерцу Крушевљана у интрвалу надокнаде времена, непосредно пре одмора, учинак Новосађана у првих 45 минута мерио би се прецртаном нулом. Главни јунак у расплету тог узбуђења био је голман Напретка Прековић. Најпре је, у ситуацији један на један, изашао као победник у дуелу са непрестано удвајаним Ивановићем, да би потом одбранио и Радуловићев шут и тако без голова закључио прво полувреме.

Од дешавања до одмора prеthodno је вредан помена био Бастајићев мајсторски покушај у 15. минуту. Искоса са леве стране, практично са рогља казненог простора, гађао је супротни угао, али је статива асистирала већ савладаном Росићу у одбрани Вошиног гола. Том приликом некадашњи играч Новосађана, овде у улози капитена гостију, се повредио и недуго потом место у саставу препустио је Чубри.

Напреткова дефанзивна поставка тотално је амортизовала сваки покушај Војводининих играча, који су у до одмора имали лопту у ногама у 70 посто времена, али без идеје како да ту иницијативу и реализују.

Доста жустрије и садржајније започело је друго полувреме. Најпре је шутем из даљине запретио Сичење у 51. минуту, узвратио је Стојиљковић седам минута касније, да би у 59. минуту, после три године и 704 минута без постигнуитог гола у међусобним сусретима са Војводином Петковић савладао Росића. Честитке за пас који је голу prеthodio иде на Караклајићеву адресу.

Још лепшу асистенцију видели смо у 61. минуту: Полетановић је са центра терена на ивици шеснаестерца пронашао Зади Серија, који је велемајсторски примио лопту, преварио Чубру, савладао Прековића и резултат вратио на почетак.

До краја утакмице Војводина је имала и посед и утисак о бољем партнеру, али не и шансе које би резултирале најављиваним и очекиваним преокретом што се суперлигашког такмичења тиче, да би у последњој секунди петоминутног интервала надокнаде времена контарапад Крушевљана врхунским потезом под пречку Шарић обезбедио читав плен за гостујући тим. 

Војводина – Напредак 1:2 (0:0)

БАЧКА ТОПОЛА: ТСЦ Арена, гледалаца 600, судија Дејан Трифковић (Београд), стрелци: Зади Сери у 61. за Војводину, а Петковић у 59. и Шарић у 90+5. минуту за Напредак, жути картони: Бамиделе, Дробњак (Војводина), црвени картон: Шарић (Напредак).

ВОЈВОДИНА: Росић 6, Л.Николић 6, Сичење 6, Црномарковић 6,5, Барос 6 (Дробњак), Петровић 6, Полетановић 6,5 (Савићевић), Бамиделе 6, Радуловић 6 (У.Николић), Зади Сери 6,5, Ивановић 6 (Величковић).

НАПРЕДАК: Прековић 6,5, Игњатовић 6, Миличић 6, Букорац 6, Вукајловић 6, Караклајић 6,5,  Тошески 6 (Маринковић), Крстић 6, Стоиљковић 6 (Шарић 6,5), Петковић 6,5 (Обрадовић), Бастајић 6 (Чубра 6).

Л. Бакмаз

Суперлига Србије, 6. коло:

ОФК Београд – Раднички 1923 3:5 (2:3)

Војводина – Напредак 1:2

Раднички Ниш – Железничар 2:1 (1:1)

Текстилац – Нови Пазар 2:1 (1:0)

Јединство – ИМТ 2:3 (1:3)

Младост – Чукарички 3:1 (2:0)

одложено:

Црвена звезда – ТСЦ

Спартак – Партизан

Стандингс провидед by Софасцоре
Аутор:
Пошаљите коментар
(УЖИВО) СУПЕРЛИГА СРБИЈЕ: Напредак голом Шарића победио Војводину

(УЖИВО) СУПЕРЛИГА СРБИЈЕ: Напредак голом Шарића победио Војводину

25.08.2024. 19:13 21:48
ВОЈВОДИНА У НЕДЕЉУ НА ТСЦ АРЕНИ ИГРА СА НАПРЕТКОМ: За повртатак на пролећни утисак и низ

ВОЈВОДИНА У НЕДЕЉУ НА ТСЦ АРЕНИ ИГРА СА НАПРЕТКОМ: За повртатак на пролећни утисак и низ

24.08.2024. 15:26 15:28
ВОЈВОДИНА У НЕДЕЉУ ДОЧЕКУЈЕ НАПРЕДАК У БАЧКОЈ ТОПОЛИ: Кључно за резултатски преокрет

ВОЈВОДИНА У НЕДЕЉУ ДОЧЕКУЈЕ НАПРЕДАК У БАЧКОЈ ТОПОЛИ: Кључно за резултатски преокрет

23.08.2024. 15:18 15:23