Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ЈОШ ЈЕДНО САОПШТЕЊЕ ФК ПАРТИЗАН: Није тачно да су се правиле темељне анализе о повећању броја бонус играча

07.07.2024. 18:09 18:12
Пише:
Извор: FK Partizan

Није тачно да су се правиле темељне анализе и спроводиле дискусије о увећању броја тзв. "бонус играча", а уколико тврдите да јесу, ставите на увид јавности те ваше темељне анализе на које се позивате, наводи се у саопштењу Фудбалског клуба Партизан, који се данас јавно обратио председнику ФСС Драгану Џајићу поводом скорог усвајања одлуке да ће у наредној сезони Суперлиге сви клубови морати да имају у стартним поставама два играча млађа од 1. јануара 2002. године.

"Црно-бели" су у јучерашњем саопштењу навели да се пропозиције могу мењати најкасније 40 дана пре почетка такмичења.

ФСС је раније данас одговорио Партизану и саопштио да је одлука о повећању броја бонус играча за предстојећу сезону резултат темељне анализе и консултација са стручњацима и представницима клубова, као и да је у интересу целокупног српског фудбала.

Партизан се данас огласио новим саопштењем.

"Господине Џајићу, изненађује брзина којом сте реаговали на јучерашње саопштење Партизана. Обзиром да касните 30 дана са доношењем Пропозиција за фудбалско такмичење, мислили смо да ћете се по овом питању огласити тек почетком августа. Такође, нисте се удостојили да одговорите на неколико дописа на ову тему која Вам је упутио наш клуб, а сада хитро, у договору са Вашим колегом из Црвене звезде Звезданом Терзићем пишете саопштења и поново дезавуишете јавност", наводе у клубу из Хумске.

"Питамо се ко је аутор наведеног саопштења, Ви или Звездан Терзић, обзиром да према информацијама којима располажемо, нису испоштоване интерне процедуре ФСС, па нико од осталих људи у ФСС није упознат са саопштењем, већ су за исто сазнали из медија", додаје се у саопштењу Партизана.

Партизан тврди да се нису правиле темељне анализе и спроводиле дискусије о повећању броја бонус играча.

"FSS, на чијем се челу налазите, и који би требало да буде пример свим фудбалским регионима и клубовима у Србији, флагрантно крши Закон о спорту и не намеравате да се ту зауставите! Није тачно да су се правиле темељне анализе и спроводиле дискусије о увећању броја тзв. 'бонус играча', а уколико тврдите да јесу, ставите на увид јавности те Ваше темељне анализе на које се позивате. Број младих играча на терену не зависи од правила које ви донесете, већ се млади играчи својим квалитетом и залагањем изборе за наступе и фудбалску афирмацију", наводе у Партизану.

Закон о спорту је правно обавезујући за све организације и актере у спорту у Републици Србији, а начин на који ви третирате тај Закон говори и о начину на који управљате савезом: неодговорно, својевољно и у интересу појединаца, додају из Партизана.

"Црно-бели" у саопштењу тврде да су увек радили у интересу српског фудбала.

"Партизан је увек радио у интересу српског фудбала развијајући младе играче који са пуно успеха наступају за све репрезентативне селекције Србије. Довољно је уосталом погледати састав А репрезентације Стбије на актуелном Европском првенству. Партизан није против пружања шанси младим играчима, већ као одговоран и озбиљан клуб сматра да измена пропозиција и правила 10 дана пред почетак сезоне представља грубо кршење Закона о спорту и стављање клубова у неравноправан положај", наводе у клубу из Хумске.

"Још једном Вас упозоравамо да Пропозиције за такмичење не можете мењати по својој вољи, већ да морате поштовати Закон. У супротном, Партизан ће бити приморан да се обрати Министарству спорта ради заштите својих интереса, а онда и правосудним органима Републике Србије", закључује се у саопштењу Партизана.

Аутор:
Пошаљите коментар
ФК ПАРТИЗАН: Пропозиције могу да се мењају најкасније 40 дана пре почетка такмичења

ФК ПАРТИЗАН: Пропозиције могу да се мењају најкасније 40 дана пре почетка такмичења

06.07.2024. 18:09 18:11
ФСС: Одлука о повећању броја бонус играча У ИНТЕРЕСУ ЦЕЛОКУПНОГ СРПСКОГ ФУБАЛА

ФСС: Одлука о повећању броја бонус играча У ИНТЕРЕСУ ЦЕЛОКУПНОГ СРПСКОГ ФУБАЛА

07.07.2024. 10:51 10:52