broken clouds
25°C
21.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Црвена звезда спремна за вечити дерби: Шампион ће бити на нивоу

06.04.2021. 16:45 16:47
Пише:
Извор: FK Crvena zvezda

Фудбалери Црвене звезде у сутрашњем 164. вечитом дербију могу оверити четврту узастопну шампионску титулу. Црвено-белима је за то потребна победа и учиниће све да до ње и стигну. Додатни мотив је у што у последњих пет дуела нису савладали Партизан.

- Сваку сезону у клубу почињемо са заједничким циљем, а ове сезоне је то дупла круна. Било је и презимљавање у Европи, а то смо остварили, док смо сада потпуно окренути обавезама у шампионату, јер титула мора да се освоји да би се играла Лига шампиона. Лепо је победити у дербију, спремни смо да одиграмо праву утакмицу и да победимо. Свесни смо да имамо „меч лопту“ код куће, желимо да наставимо победнички низ и Црвена звезда, барем од како сам ја тренер, увек иде на победу. Бићемо организовани, интелигентни, чврсти, али дерби је непредвидив и тежак за прогнозирање – рекао је тренер црвено-белих Дејан Станковић.

На слатким мукама је млади стручњак што се тиче стартне поставе.

- Имам слатке муке што се тиче свих позиција у тиму. Сви играчи су ми на располагању, слажемо коцкице и „намештамо“ главу за оно што нас чека у дербију. Играмо код куће и у таквом случају увек идемо на победу. Дерби је тежак за прогнозу и због тога морамо бити прибрани, знати шта радимо, али и поштовати игру и противника. Не плашимо се никог, и спремамо се добро. Ово је историја, нешто на шта је Србија поносна. Ми чувамо и респектујемо ову утакмицу.


Панков: Спремни смо

Велика очекивања пред сутрашњи дерби има и дефанзивац црвено-белих Радован Панков.

- Очекивања су иста као и пред сваки дуел са Партизаном. Желимо да остваримо победу и то је циљ који смо зацртали. Међутим неће бити лако ни њима, а ни нама. И ми и они смо у фантастичној форми и уверен сам да ће бити један од лепших дербија без пуно сецкања игре. Већ дуже време имамо врхунску атмосферу у екипи и сигурно да је управо то нешто што много доприноси одличним резултатима које приказујемо – поручио је Панков.


Говорио је Станковић и о Милуновићу, Канги...

- Што се Милуновића тиче, он ће урадити све да помогне екипи. Биће на располагању, па ћемо видети. Ситуација са Кангом је таква да проблем не постоји. Читам натписе по медијима, али ја веома директно говорим о тим стварима. Канга је закаснио из оправданих разлога, био је скоро два дана на аеродрому, опоравио се, тренирао и биће у конкуренцији за тим.

Тренер црвено-белих је анализирао и вечитог ривала.

- Познајемо се међусобно. Нисам сигуран да може да буде неких изненађења. И код нас и код њих имамо 12,13 играча који круже око стартне поставе. Оно што краси Партизан то су контре, одсецање лопте на средини и директна игра. Раде добро, успевају себи да направе простор пред крај и не иду у висок пресинг, јер имају брзе нападаче. Што се тиче Зђелара и Шћекића, они су добри играчи који пружају стабилност и равнотежу, али нисам сигуран да ће почети сада. На нама је да покажемо да нас нису „појели“, нити да то могу да ураде. Из прошлих утакмица нам остаје искуство, али чекам нове изазове. Надам се да ће бити голова, али не у нашој мрежи. Што се тиче бодовне предности, не знам да ли они имају нешто да изгубе или не. Не знам како бих се осећао да имам девет бодова мање. Ми у сваком случају не калкулишемо, а мислим да су и они свесни тога да је дерби увек за победити.

Станковић верује у свој рад и у то да ће његови фудбалери демонстрирати квалитет у 164. вечитом дербију.

- Не идем у историју, већ гледам тренутно стање ствари. Сада је прави моменат да покажемо наш квалитет. Момци заслужују победу, раде феноменално и понашају се у складу са тим. Знам колико улажу у наш циљ. Била би лепа награда за све да победимо Партизан. Сигуран сам да ћемо бити прави – поручио је тренер Црвене звезде.

Утакмица се игра сутра од 18 часова на стадиону „Рајко Митић“.

И. Лазаревић

Аутор:
Пошаљите коментар
У Партизану верују у победу у дербију: Да се закува првенство

У Партизану верују у победу у дербију: Да се закува првенство

06.04.2021. 14:57 14:59