broken clouds
25°C
21.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Александар  Веселиновић нови шеф стручног штаба ФК Војводина

08.04.2018. 12:44 12:52
Пише:
Извор: Александар  Веселиновић  Фото: Дневник.рс

Александар Веселиновић (48), дојучерашњи тренер Спартака Ждрепчеве крви, нови је шеф стручног штаба ФК Војводина! Тиме је окончана дилема ко ће на клупи наследити отишлог Илију Столицу и ко ће предводити црвено-беле у плеј-офу.

Уједно, Веселиновић ће бити чак шести тренер који ће у овој сезони предводити Новосађане, јер су пре њега ту функцију обављали Радослав Батак, Ненад Ванић, Владимир Буач, Зоран Васиљевић и Илија Столица.

Име тренера који је каријеру градио у Русији и Литванији, пре него што се 2017. године вратио у Србију и, додуше на само 18 дана, преузео екипу Војводине. Због неслагања с тадашњим челним људима новосадског суперлигаша, одлучио је да напусти Вошу, а у овом првенству с великим успехом предводио је најпријатније изненађење у елитном рангу такмичења, екипу Спартака ЖК. После 30 одиграних утакмица, Суботичане је довео до петог места на табели, али је од њих начинио и екипу која је играла модеран, нападачки фудбал, што их је промовисало у, уз Црвену звезду и Партизан, најефикаснији тим у Суперлиги Србије.

„И раније су чланови руководства Војводине, на челу с председником клуба Душаном Влаовићем, изразили жељу да се вратим у Нови Сад, али сам човек који држи дату реч и који, у том тренутку, није желео да напусти Суботицу“,  рекао је за „Дневник“ Александар Веселиновић. „Контакти су људима из новосадског клуба били су изузетно коректни, уз пуно међусобно уважавање и поштовање и то ме је определило да сада, када су нам се животни путеви поново укрстили, донесем одлуку да преузмем црвено-беле. Са Спартаком ЖК сам се изузетно коректно растао и тај клуб остаће заувек у мом срцу, баш као и прелепи град Суботица.“

Војводина ће у плеј-офу стартовати с осме позиције, а жеља клуба и свих оних који га воле је да покуша све што је у њеној могућности како би се дочепала европске визе.

„Знам шта је циљ Војводине и знам да ћемо у доигравање ући с најмање изгледа од свих тимова. Међутим, не бојим се изазова, не тражим никакав алиби и верујем да нисмо без шанси. Биће нам веома тешко, али учинићемо све како бисмо обрадовали навијаче и нашли се међу тимовима који ће налето играти у квалфикацијама за Лигу Европе. Конкуренција је веома јака, сви имају исту жељу као и ми и то је, генерално гледајући, добро за српски фудбал.“


Враћа се и Срђан Жакула

Занимало нас је и то да ли ће се с Веселиновићем у Војводину вратити и чланови његовог стручног штаба с којима је радио у Суботици.„За сада, са мном се у Нови Сад враћа и легендарни голман Воше Срђан Жакула, док ће Владимир Гаћиновић остати у Спартаку до краја сезоне“, објаснио је нови шеф струке у новосадском  клубу.“ После тога ћемо видети шта ће се дешавати, а о именима осталих сарадника у Војводини изјаснићу се током наредних дана.“


Веселиновић је кренуо у тренерске воде, како сам каже, од најнижег степена, али су године посвећеног и упорног рада, прожетог квалитетним приступом фудбалу, учиниле да данас буде изузетно цењен стручњак.

„Кренуо сам из мог Футога, где сам основао школицу фудбала и лепио плакате како бих окупио што више деце. Прошао сам тежак пут, али сам био истрајан, радан и решен да се школујем и успем. После годину дана већ сам имао око 120 дечака у школици, а резултате тог рада приметили су неки људи из Русије и отишао сам у Ростов. Тамо сам радио са свим генерацијама, од 6 до 18 година, а пуних осам и по година успевао сам да успешно сарађујем са садашњим председником грчког ПАОК-а Иваном Савидисом, што није увек било ни лако. После тога сам, 2014. године, био волонтерски ангажован и у раду с млађим селекцијама Србије у Старој Пазови. Уследио је потом одлазак у литванску Судуву, а онда и долазак у Војводину и наставак каријере у Србији.“

Већ у понедељак  Веселиновић ће преузети диригентску палицу у Фудбалском центру „Вујадин Бошков“ и почети да ради с екипом Војводине.

„Пред нама је утакмица с Напретком у Крушевцу већ у суботу, па нас очекује паклено тежак период. У понедељак  ћу водити поподневни тренинг, а  у уторак, колико сам обавештен, уследиће и моја промоција за шефа стручног штаба Војводине. Све то мање је битно од наше жеље да се што боље припремимо за сусрет с Крушевљанима и почетак, надам се успешног пута, који желимо да нас доведе до обезбеђивања европске визе“,  додао је Александар Веселиновић.

А. Предојевић

Аутор:
Пошаљите коментар
ФК Војводина: Европа достижна, Веселиновић нови тренер?

ФК Војводина: Европа достижна, Веселиновић нови тренер?

07.04.2018. 23:40 23:43
Последња вест из ФК Војводина: Столица напустио Новосађане!

Последња вест из ФК Војводина: Столица напустио Новосађане!

04.04.2018. 15:12 20:05
Саопштење ФК Војводина: Докле, господо?!

Саопштење ФК Војводина: Докле, господо?!

02.04.2018. 17:01 17:06