clear sky
19°C
22.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Вучић: У централну Србију стиже ауто гигант, отвара више од 10.000 радних места

01.03.2018. 09:55 10:00
Пише:
Извор: Александар Вучић, фото: Танјуг, архива

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић каже да у централну Србију стиже аутогигант, који ће да запосли више људи него што запошљавају РТБ Бор или Железара Смедерево.

Он је рекао да не може да каже о коме се ради, али да та фирма неће запошљавати мање од 10.000 људи, што је веома важно за тај регион и целу Србију што се тиче смањења незапосленисти.Вучић је за ТВ Хепи рекао да је смањена стопа незапослености иу у Београду и у Србији.



"У Београду је било 110.000 незапослених, данас је 87.000 незапослених. У Србији је незапосленост пала са 25,9 одсто на на 11 до 13 одсто, зависно од периода, када има сезонских послова она је 11 одсто", појаснио је председник.Он је додао да се сада ради на изградњи производних капацитета, да је важно да се субвенционишу фирме, модернизује пољопривреда, ради на изградњи прерађевачких капацитета, јача ИТ сектор.



Подсећа да су плате у Србији, када је преузео власт, биле за 100 евра мање него у Црној Гори, а да се сада та разлика смањује."Просечна плата у децембру је била 465 евра у марту ће бити 432 евра што је оно што је реално", нагласио је председник. 

Вучић: У фебруару суфицит од 18 милијарди



Председник Србије Александар Вучић истакао је данас да је Србија у фебруару оставрила суфицит од 18 милијарди динара, иако је Законом о буџету било предвиђено да буџет буде у дефициту од 12 милијарди.



Рекао је, гостујући у јутарњем програму телевизије „Хепи“, да у прва два месеца финансије државе стоје боље без било каквих једнократних потеза.



"Предвиђено је било да имамо законом о буџету 12 милијарди дефицита, а имамо 18 суфицита, боље нам стоје финансије за само два месеца без било каквих једнократних потеза", каже Вучић.Рекао је да је остварен неупоредиво бољи резултат него што се очекивало.



Подсетио је да су фебруар и март обично најтежи месеци за државу, али смо фебруар одлично прегрмели.„То све говори о томе да ћемо много раније бити у позицији да повећавамо пензије. Људи ће бити задовољнији, а мораћемо још много тога да мењамо како би могли да кажемо да живимо пристојније“, подвукао је он.



"Неупоредиво су бољи резултати него што смо очекивали. Повраћај ПДВ дајемо на време и на најбољи начин", рекао је Вучић.

Вучић: Људи ће гласати за планове, програме и идеје



Председник Србије и лидер СНС Александар Вучић поручио је данас да грађани треба да гласају за планове, програме и идеје, и за људе који могу то да их проведу у делу.Он је позвао грађане да изађу на изборе, истичући њихов значај.



"Нико неће појединачно бити близу нас, али ће се сви ујединити у истом дану... Не могу то да кажем за СПС и можда још једну или две листе, али сви остали ће се ујединити преко ноћи зато што ту идеала и политике нема", рекао је Вучић гостујући на ТВ Хепи.



Како је рекао, једини идеал опозиције је каса - градшка каса која је сада пуна, "за разлику од градске касе коју смо преузели 2013. године"."Људи нека сами одлуче по савести", подвукао је Вучић.Вучић је, у јутарњем програму телевизије „Хепи", казао да људи знају ко се бави политиком због новца, а ко због славе, и ко је више био расположен за тучу него било шта да уради за Београд.



Вучић је коментаришући разне прогнозе за београдске изборе рекао да ће се већ за три дана видети ко је говорио истину и да ће изгубити не за 5.000 или 1.000 гласова већ за много више.



"Видим, како Верица Бараћ каже и Мишковићеве новине позивају на изборе, пошто они изгледа стварно верују у те бројеве које себи у својим новинама пуштају. Плашим се да ће поново помало да буду разочарани, али у политици морате и више него спортски да привахтите пораз, као што сам ја прихватио 2004. када са изгубио за само 5.000 гласова", рекао је Вучић.



Навео је и да је СНС за готово 20 одсто успела да увећа своју снагу и да су људи добро разумели да је рад најважнији за будућност."Немам шта ружно или лоше да кажем било коме. Људи виде шта желе себи и својој деци, да ли је то метро, гондола или нешто друго".



Вучић је запитао да ли грађани желе у Београду на власти људе који ће да раде посао и како Београд напредује или неког ко ће сваки дан да се свађа са републичком влашћу.Објаснио је да је опозиција направила кључну грешку, којој се надао да ће је поново направити, а то је да су кампању водили обећавајући да ће након што освоје Београд срушити Вучића и Београд на води.



„Хоће ли бомбардовати Београд на води, да убацују детерџент у фонтану да би је уништили", упитао је Вучић додајући да им смета све што је лепо и што је увело ред.Казао је да је задовољан што се СНС бавио великим пројектима и што има нове људе који су их представљали.



Говроећи о великим пројектима Вучић је признао да се плашио на почетку изградње Београда на води, пројекат који треба да промени лице земље.„Плашио сам се да ли ће бити могуће то урадити, знајући које су стране земље против, због свих који желе да смање подршку мени да би се лакше добила независност Косова и Метохије, срушила РС. Све је то повезано", указао је он.



Вучић је казао да је захваљујући градоначелнику Синиши Малом и његовом тиму тај посео успео.Поновио је и обећање да ће Београд добити метро, и поред отпора, који је постојао и у другим земљама.



Указао је и на проблем друштвених мрежа, који су у Немачкој виђене као најнеобјективније и најнепоудзаније средство информисања и до те свести ћемо доћи код нас тек за две године.„Крију се иза лажних имена, шире лаж до лажи. Мисле да лажима могу нешто да сруште, али лажима немогуће је срушити истину", казао је он.



С тим у вези је поручио да нема ништа бесплатно, као што тврде неки други који желе да обмане јавност.„Нећу да кажем да ће све бити бесплатно. Бесплатан сир само постоји у мишоловци, не верујемд а ће људи да гласају за такве бесмислице и демагогије", казао је Вучић.



Осврнуо се и на лидера Двери Бошка Обрадовића, који је тврдио да је био позван на телевизијски дуел с њим, а што је водитељ програма Миломир Марић демантовао, и казао да када неко нуди само мржњу не може да победи на изборима.



Он је, поводом тврдње и претњи лидера Двери Бошка Обрадовића да ће доћи на телевизију пред његово гостовање, казао да су неки у капуљачама били испред те куће и побегли.



„Обрадовић је хтео да изазове инцидент, а онда схватио да не долазе Гордана Узелац и Мара Драговић, па не може да ради оно што они раде са женама, те су брже боље ставили капуљаче на главу и побегли, када су видели да је неко теже категорије дошао. Нико не жели тако бахате типове и људе који немају ништа сем батина, туче, дреке да понуде“, објаснио је Вучић.



Изразио је уверење да су они сами себи направили велику штету.



„Када сам први пут расписивао ванредне изборе, рекли тако су сви од Милошевића до Коштунице тако губили изборе. Међутим знам једну ствар због које ћемо да победимо, а то је да они немају знања ни капацитета. СНС је успео да узме све што је вредно, зато што ради одговорно свој посао“, рекао је Вучић.



Он је нагласио да, када неко нема програм ни план све прераста само у патолошку мржњу, а када се нуди мржња не могу да се победи на изборима.

Аутор:
Пошаљите коментар
Вучић: Ако нема споразума с Приштином, сачекаће нас непробојни зид

Вучић: Ако нема споразума с Приштином, сачекаће нас непробојни зид

27.02.2018. 22:54 23:22
Вучић: Разумели смо канцеларку, рачунамо на подршку Немачке

Вучић: Разумели смо канцеларку, рачунамо на подршку Немачке

27.02.2018. 11:26 08:31
Листу која носи Вучићево име подржало 1158 личности

Листу која носи Вучићево име подржало 1158 личности

26.02.2018. 22:31 22:34