clear sky
18°C
24.09.2024.
Нови Сад
eur
117.0717
usd
104.8278
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Вучић: Сви еколошки захтеви испуњени, нови захтеви су политички

10.12.2021. 11:45 12:03
Пише:
Извор: Дневник/ Филип Бакић

НОВИ САД: Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас, на питање новинара како види најаву Еколошког устанка наставити блокаде , да су сви еколошки захтеви по питању Рио Тинта испуњени и да су сви сагласни да су нови захтеви политичке природе.

На питање новинара како види то што је Еколошки устанак синоћ са још 40 организација одлучио да настави наставе са блокадама саобраћаја са ултимативним захтевом да Рио Тинто оде из земље, као и да је укине њихов пројекат у Јадру, Вучић је рекао да су што се тиче екологије била добијена три захтева и да су сва три испуњена.

"Сви су то констаовали, а нови захтеви су политички и то сви људи знају. На грађанима је да процене", рекао је Вучић.

Каже да је држава испунила захтеве народа који тамо живи и да је он слушао људе из долине Јадра који су директно угрожени, а не политичаре .

Како је реекао, држава је показала грађанима добру вољу и испунила им чак и неке политичке хирове, као по питању измена Закона о референдуму, пошто ће бити укинута такса од 30 динара за подношење народне иницијативе.

"Ако је то био тај страшан проблем за блокаду аутопутева... Или то да референдум не може да се понови после две већ четири године", казао је Вучић.

Ето какав сам политички нос имао када сам се обраћао јавности - да ће иако су сви захтеви испуњени бити нових захтева и да ће опет бити блокада.

Такође, истакао је да раније нико није питао за екологију већ да су људи били забринути само за преживљавање и посао, као и да ће просечна плата у децембру бити већа од 600 евра, а у јануару већ између 618 и 620 евра.

Напоменуо је да људи сада живе боље и да расту и њихови еколошки захтевуи.

Све ће се видети када се преброје гласови

Вучић је поручио да верује у народ који, како је рекао, уме да цени рад и да донесе исправну процену, пре свега, за себе и за будућност Србије.

Све ће се, казао је Вучић, видети 3. априла на изборима, јер ту нема варања.

"Све ће се видети када се преброје гласови народа, верујем у народ, грађане који цене рад и поштење, а не лоповлук", рекао је Вучић.

Одговарајући на питање новинара да ли опозиција има подршку, Вучић је рекао да имају "велику подршку", јер, како је рекао, увек је лакше нападати онога ко ради, него радити.

Уверен је, међутим, да ће грађани на изборима донети правилну одлуку и процесну пре свега за себе и будућност Србије.

Не занима ме сујета људи на власти у Војводини

Вучић је изјавио, на питање новинара да како види тренутну ситуацију у Војводини и неслагање премијера Игора Мировића и посланика владајуће већине у покрајинском парламенту, да га не занимају њихови међусобни односи и сујете и поручио им да раде боље.

На питање новинара како види Мировићево саопштење у којем је оптужио Скупштину Војводине и посланике владајуће већине да су усвојили одлуку која није законита, а све са циљем да се утиче на руководство КЦ Војводине како би се прикрило постојање једне неформалне ковид зоне, шта се ту догађа и да ли ће испитати ту причу и ко су људи који су се тамо лечили у чијем интересу је таква одлука донета, ако је незаконита како каже Мировић, Вучић је рекао:

"Нисам ни читао то саопштење, нити ме занимају та саопштења, нити ме занимају њихови међусобни односи ни односи сујета нити било чега другог, а за шта ће ће једни да кажу није то него је оно друго... Имају обавезу да раде у интересу грађана и Војводине и Новог Сада и свега другог. То је њихова обавеза и што пре то раузмеју и једни и други боље за њих и све грађане", рекао је Вучић.

Уколико то не разумеју, тражићемо нова решња и нема ту велике филозофије, поручио је Вучић.

"То да мислите да ме неко уцењује, тиме што хоће или неће да направи нешто у одређеном тренутку или што мисли да има права да то ради - нема то право нико да ради. Свако има право да се понаша у складу са својим ингернецијама и обавезама. И милион ствари су урадили перфектно, али то је људска природа и њој не можете увек да се супроставите. Верујем да ће добри људ и довољно паметни и способни да се организују и почну да раде само свој посао у интересу грађана, а не да размишљају само како ће да се додворе неком другом делу јавности, свађајући се са онима са којима то не треба да раде".

Вучић је нагласио да при томе говори и о једним и о другима, ако га нису добро разумели они којима се обраћа.

По питању неформалне ковид зоне, Вучић је рекао да не зна ни шта је то, нити нешто о томе.

"Не знам ништа о томе, ако сте хтели да кажете да су се моји отац или мајка ту лечили - нису. Били су у КБЦ Бежанскијска коша. Не разумем о цему се ради".

Вучић казао да, са друге стране, то говори колико је био у праву и када говори о потреби да не буде више на челу СНС.

"Јер, су и они уморни од мене у ових 10 година.Зато је важно да имамо нове људе на различитим позицијама и местима. Људи се заморе и све постаје рутина, питање сујете, ингеренција и надлежности. Као у Закону о експроприајцији, људи су убацивали непотребне ствари само да би се они нешто питали...", рекао је председник.

Каже да је СНС зато и ишла на подмлађивање странке и постављала нове људе у органе странке и скупштину.

 

Аутор:
Пошаљите коментар