overcast clouds
11°C
16.09.2024.
Нови Сад
eur
117.04
usd
105.4414
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Вучић са радницима Колубаре на Празник рада

01.05.2017. 12:25 15:02
Пише:
Извор: Tanjug

БЕОГРАД: Премијер Александар Вучић обишао је данас Рударски басен Колубара, Поље Д у Медошевцу, где је разговарао са радницима и пожелео им срећан Празник рада, уз захвалност што су, како је рекао, увек били ту за своју државу.

Ове године 250 милиона евра биће уложено у Колубару и то ће бити највећа инвестиција у Србији, изјавио је данас премијер Александар Вучић, након обиласка поља Д у Колубари. 



Премијер је обишао данас Рударски басен Колубара, Поље Д у Медошевцу, где је разговарао са радницима и пожелео им срећан Празник рада, уз захвалност што су, како је рекао, увек били ту за своју државу. 



"Хвала вам, када год је било тешко били сте ту за своју државу", рекао је Вучицих који је у Колубару дошао са министрима енергетике, рада и привреде, Александром Антићем, Александром Вулином и Гораном Кнежевићем, као и вршиоцем дужности директора ЕПС-а Милорадом Грчићем. 



Вучић је навео да се данас у Колубари разговарало о томе како да се убрзају процедуре око јавних набавки, али и о регулисању статуса радника који су на привремено-повременим пословима. 

Највећа инвестиција у Србији, 250 милиона евра уложиће се у Колубару

Премијер и изабрани председник Србије је радницима пренео да се разговара и о заштити на раду, те набавци боље опреме. 



Олакшаћемо и јавне набавке у наредних сто дана, што је важно за раднике, а важно је и због замерки које смо имали ЕПС-у и Министарству, јер желимо да се подигне ниво прозивидње струје, али и угља. 

"Намера је да производња угља пређе 28 милиона тона, да стигнемо производњу из 2016", поручио је премијер. 



Према његовим речима, да би годишњи раст БДП био 3 одсто, у наредна три квартала мора бити 3,7 процента.



Он је пренео да је са синдикатом било речи и о томе да радници на привремено повременим пословима добију стални радни однос.



Добро је, каже, што је незапосленост пала на 13 процената, а циљ је да за две године падне и испод 10 одсто, односно испод просека земаља ЕУ.



Он је подсетио да је са радницима био и када је уклањана вода са копа Тамнава и данас, на празник, и да води рачуна о њиховим интересима и потребама, у складу са могућностима.



Размишља се, на пример, о даљем повећању минималне цене рада, која је, пдосетио је, са 121 повећана на 130 динара по сату рада, а намера је да се још повећа, али мора да се разговара и са послодавцима, на Социјално-економском савету.

Синдикат ЕПС: Мислио сам - пуца (Вучић) на моју фотељу 

ЛАЗАРЕВАЦ: Председник синдиката ЕПС-а Милан Ђорђевић изразио је задовољство разговорима са премијером Александром Вучићем и руководством Колубаре, посебно чињеницом што је премијер уважио њихове захтеве.

"Да нису били скоро избори, ја бих мислио да пуца на моју фотељу", рекао је Ђорђевић и додао да су чули од премијера све што је договорено, па не би хтео да понавља, али је изнео лични утисак о Вучићу као "преговарачу".

Објаснио је да је Вучић незгодан, да прво каже да су га најурили из владе, а онда говори као председник владе... 

"Увек је тешко преговарати, а посебно са господином Вучићем, који каже ''ајд пишите шта смо договорили'', ми почнемо, он подсећа, изгрди, нареди, а онда да све што смо тражили...", препричао је.

"Рудари су научили да раде свој посао и они раде...раде онако како су радили и пре 50, 60 година, наравно, уз бољу опрему и модерне системе, али у веома тешким условима", приметио је.

Истакао је да је премијеру и место са рударима Колубаре, да имају јако добар однос, те да ће му чучати и испред "председничких врата". 

Важно је, каже, ко ће да заменити на месту премијера, "то ће нам бити 11.". 

Аутор:
Пошаљите коментар