few clouds
9°C
19.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0199
usd
107.9121
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Вучић: Нико нам ништа не нуди, неће да нам дају ништа

11.10.2019. 13:23 14:29
Пише:
Фото: Танјуг/Драган Кујунџић

КОВИН: Нико нам не нуди ништа по питању Косова и Метохије, неће да нам дају ништа, рекао је председник Александар Вучић.

"Нико нам не нуди поделу, нико нам не нуди ништа. Неће да нам дају ништа", рекао је Вучић новинарима у Ковину, на питање да ли је од изасланика председника САД Ричарда Гренела добио уверавања да ће бити укинуте таксе и да ли ће од Србије бити тражено нешто за узврат, те да ли је било речи о подели.



Он је рекао и да оне земље које су признале Косово желе да виде Србију без Косова.



"То у машти нечијој ми имамо нешто и треба нешто да добијемо, али ништа нико неће да нам нуди, то да имате у виду", рекао је Вучић.



Он је истакао да му седам година нико ништа не нуди кад је реч о косовском питању и истакао да ни САД, која је признала независност Косова, неће да промени свој став.

Пратимо шта се дешава у свету, да извучемо највише за Србију

Александар Вучић каже да је видео да јучерашњи састанак о формирању јединствене економске зоне са Албанијом и Северном Македонијом није наишао на симпатије у нашој јавности, а реч је, каже, о догађају који ће бити делом и од историјске важности.

"Јер ми, Срби, увек више волимо ако неког можемо да опсујемо. . . Јеси видео како му је одбрусио, како му је рекао. . . Па, онда наслов на порталима: ''Strava и ужас, Вучић га уништио''. Ја то не могу, то тражите од других политичара. Јуче смо радили нешто за шта мислим да је делимично од историјског значаја, мислим да ће се о том новосадском самиту писати у нашим књигама и за 30 година када будемо боље разумели сопствену реалност, а не сопствене жеље", казао је Вучић.

Он је на питање како даље са ЕУ, када је Француска послала сигнал да није спремна за отварање преговора са те две земље све до марта, указао на неке процесе у Европи.

Он је рекао да у нашим медијима уопште није било вести да је француска кандидаткиња за комесара Силвија Гулард одбачена у ЕП, а то је главна вест у целој Европи јер је то био контраударац ЕПП и неких других директно Емануелу Макрону.

"Можете да мислите какви су сада њихови односи када треба да донесу неку важну одлуку о Западном Балкану. А то нигде није вест, нико то неће да чита, све нам се свело на кликове", примећује Вучић.

Зато се, каже, јуче трудио да највећу пажњу посвети нечему за шта мисли да ће бити од највеће важности и делимично од историјске.

"Трудимо се да пратимо шта је то што се збива у Европи и свету и да увек извучемо највише за Србију и за свој народ", рекао је он.

Ускоро промене у СНС

Председник Србије и лидер СНС Александар Вучић најавио је данас да ће ускоро бити промена у његовој странци.

Вучић је новинарима у Ковину рекао и да ће предати власт на изборима свакоме ко га победи, али да још увек верује да га актуелна опозиција неће победити на изборима, већ да ће отићи пре тога.

"Неки су лагали како нећу да предам власт на изборима. На сваким изборима када неко други победи предаћу власт. Али рекао сам да ме неће победити на изборима, већ да ћу пре ја да одем", рекао је Вучић коментаришући оптужбе опозиције.

Вучић је подсетио да је пре пар година најавио да ће сам отићи са власти када буде имао 26 одсто подршке.

"Колико ми се чини, сада је више него дупла подршка, и то пет или шест година касније", констатовао је он.

Што се странке тиче, каже, ускоро ће бити промена.

Вучић је рекао и да је премијерка Ана Брнабић, која је јуче приступила СНС, добродошла у странку.

Коментаришући изјаву Драгана Ђиласа да је створио ненормалну земљу, Вучић је рекао да је створио "ненормалну" земљу у којој је јавни дуг са 78 пао на 51 одсто БДП, која је четврту годину за редом у суфициту, у којој су плате за 50 одсто веће него за време prеthodnе власти, у којој је изграђено пет пута више километара аутопутева него за пет година, него раније за 12 година.

"Ненормално је и да се нисам обогатио за 619 милиона евра. Али није важно, видим да народ све одлично разуме", закључио је Вучић.

Аутор:
Пошаљите коментар
Вучић на отварању ветропарка: Чибук 1 симбол успеха и просперитета

Вучић на отварању ветропарка: Чибук 1 симбол успеха и просперитета

11.10.2019. 12:57 16:19