few clouds
14°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Влада: Од вечерас до краја викенда пооштрене мере

16.03.2021. 11:39 13:53
Пише:
Извор: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ bg

БЕОГРАД: Влада Србије усвојила је данас мере Кризног штаба које ће важити од вечерас до недеље, 21. марта, а које подразумевају да ће током наредних пет дана на снази бити епидемиолошке мере као и prеthodnog викенда.

Од вечерас, у 20 часова, односно 21 час биће затворени сви угоститељски објекти, (кафићи, ресторани, барови), тржни центри, све продавнице (осим продавница прехрамбене делатности), биоскопи, музеји, галерије, козметички и фризерски салони, салони лепоте, кладионице, коцкарнице, дечије играонице, теретане, вежбаонице, фитнес центри, базени, балони за спорт..., саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

Мере затварања се не односе на предузећа, фабрике и њихове интерне организације рада и пословне активности.

Такође, у уобичајеном радном времену биће отворени сви шалтери државне управе, поште, банке, осигуравајућа друштва, мењачнице…

Идентично као и за викенд, објекти на које се ово ограничење рада у наредним данима не односи су апотеке, ординације, лабораторије, стоматолошке и ветеринарске ординације, ветеринарске апотеке.

Радиће и трговински објекти у којима се врши продаја прехрамбених производа, пијаце, зелене пијаце, продавнице сточне хране, пет шопови…

Ограничење се не односи ни на самосталне малопродајне објекте у којима се куповина обавља без уласка у објекат - киосци и трафике.

Радиће и објекти и радње у којима се пружају услуге које не захтевају дуготрајно присуство корисника и у којима је контакт ограниченог трајања, попут обућара, стаклорезаца, кројачких радњи, столарских радњи, вулканизери, технички прегледи, ауто-перионице, хемијска чишћења...

Бензинске пумпе у обављању делатности продаје горива неће се затварати, као ни ресторани и барови у оквиру хотелских и других категоризованих смештаја исклучиво за госте који имају пријављен боравак у том хотелу.

Могу да раде спортски објекти за припрему и одржавање регистрованих такмичења у оквиру надлежних националних спортских савеза.

Битне напомене су да шалтер продаје хране у ресторанима, као ни шалтер продаја кафе и пића у локалима на шеталиштима није дозвољена.

Надлежни органи, инспекцијске службе и Комунална милиција вршиће строгу контролу поштовања епидемиолошких мера у наредним данима.

Влада још једном позива на поштовање свих епидемиолошких мера и апелује на личну одговорност свих грађана.

"Све мере уводе се ради заштите здравља становништва и свођења социјалних контаката на минимум али до коначне победе над пандемијом потребан је допринос свих појединаца у друштву", указује се саопштењу.

Додаје се и да ће се вакцинација против заразне болести ковид-19 одвијати без прекида по унапред утврђеном плану и у наредним данима, тако да нове мере ни на који начин не угрожавају процес имунизације.

Нормалан рад за ветеринаре, продавце сточне хране, пет шопове

На ветеринарске ординације и апотеке, продавнице сточне хране и пет шопове не односе се ограничења радног времена које је ради сузбијања епидемије данас донео Кризни штаб за заштиту становништва од Ковид-19, саопштило је Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде.

Министарство наводи да је овим субјектима дозвољено да раде и током викенда, и истиче да ће надлежни органи, инспекцијске службе и комунална полиција, вршити строгу контролу поштовања епидемиолошких мера у наредним данима.

У саопштењу се још једно тражи поштовање свих епидемиолошких мера и апелује на личну одговорност свих грађана.

Додаје се да се све мере уводе ради заштите здравља становништва и свођења социјалних контаката на минимум.

Аутор:
Пошаљите коментар
Кризни штаб одлучио: Затварање од вечерас, неће бити забране кретања

Кризни штаб одлучио: Затварање од вечерас, неће бити забране кретања

16.03.2021. 08:18 10:17