Премијер Вучевић: Добра вест је да смо, уз све немогуће околности, успешно спровели завршне испите за упис у средње школе, деца на КиМ ће имати иста права као и у остатку Србије

По међународном праву, али и нашем, а и правди, српска Влада би јуче одржала посебну седницу у Грачаници, али то није могуће, јер се не поштује ниједно правило, нагласио је премијер Србије Милош Вучевић за Јутарњи дневник, на РТС1.
Милош Вучевић
Фото: Screenshot RTS1

-Причали смо на седници Владе о положају Срба на КиМ, гледаћемо да упослимо више људи, реагујемо и у смислу подршке одређеним привредним субјектима. Добра вест је да смо, уз све немогуће околности, успешно спровели завршне испите за основношколце. Они ће исто као сва деца у остатку Србије имати иста права за упис у средње школе. У немогућим условима смо то успели, а да не говорим о томе какви су услови да наша обданишта набаве храну за децу- нагласио је премијер и додао да је сваки дан терор на КиМ.

Он је навео и да је на Видовдан било провокација у јужној српској покрајини те да су представници Куртијеве власти извршили напад на објекте Електропривреде Србије.

-Наравно, гледали да ли ће неко од Срба то скинути, да би га ухапсили и процесуирали. По међународном праву, али и нашем, а и правди, српска Влада би јуче одржала посебну седницу у Грачаници, али то није могуће, јер се не поштује ниједно правило. Ми морамо да будемо стрпљиви и разумемо околности, јер нас неко намерно намамљује. Курти би желео да дође до ескалације. Нама је потребан мир и стабилност- закључио је премијер.

EUR/RSD 117.0324
Најновије вести