ПРЕДСЕДНИК СРПСКЕ ЛИГЕ ЂУРЂЕВ Поједини медији у Србији саботирају премијера Вучевића! 

Председник Српске лиге, Александар Ђурђев, истакао је да поједини медији, пре свега, опозициони, саботирају и неће да извештавају о активностима премијера Србије, Милоша Вучевића, што је недопустиво и непрофесионално.
aleksandar djurdjev, Privatna arhiva
Фото: Приватна архива

- Недавна посета премијера Србије Милоша Вучевића Хиландару један је од последњих доказа колико медији у Србији, јер их је тешко назвати српским медијима, саботирају његове активности на начин да о њима не извештавају. Уместо да пишу о томе како је Вучевић у Хиландару дочекан и колико му се тамошње братство обрадовало, они настављају са игнорисањем човека који обавља једну од најважнијих функција у држави и руководи највећом политичком партијом - изјавио је председник Српске лиге Александар Ђурђев.

Према његовим речима, медији нису пренели ни Вучевићеву посету репрезентацији Србије на европском првенству у фудбалу у Немачкој.

- Шпански медији су пренели да је шпански краљ био у свлачионици њихове репрезентације као ударну вест, британски медији такође су писали о посети принца Вилијама на утакмици Енглеске и Шпаније. Само код нас мртва тишина. Није то фер према човеку какав је Вучевић, човеку који је у јавном простору увек промовисао и радио на здравом и спортском животу, који никада није рекламирао кладионице попут неких лажних моралних величина - истакао је Ђурђев и додао да дневни лист, као и портал, Информер, увек преносе све активности премијера Вучевића и да треба да буду пример многима како се објективно, тачно и благовремено извештава. 

Председник Српске лиге упитао је да ли појединим медијима смета то што је у питању српски премијер који ужива што постоји Србија за коју може са поносом да навија, а не Југославија.

 Мислим да га многи такође игноришу јер је из Новог Сада. Србија, пре свега Београд, мора престати да се брани од Срба, од саме себе, од свега што није Београд и свега што је аутентично српско - закључио је Ђурђев.

(Информер)

EUR/RSD 117.0412
Најновије вести