broken clouds
16°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Поруке поражених

03.04.2017. 08:14 08:21
Пише:
Извор: Tanjug

Јанковић поручио даје "Наш пут је тек почео", Радуловић да су победилинерегуларност и апстиненција, Обрадовић тражи се пониште избори, Јеремић да ће наставити политицку борбу у "широком фронту", Паровић честитао новоизабраном председнику и грађанима Србије...

"Сачекаћемо праве изборне резултате и у складу са њима ћемо се у односу на ове изборе понашати, али наш пут је тек почео", рекао је Јанковић у обраћању у свом изборном штабу.



Он је рекао да су "неки" на необичан и преурањен начин прогласили преурањену победу, која је, каже, у складу са начином на који су водили изборну кампању.



"Биће необично, али ја морам да прогласим победу - победу пристојности, реда, финих људи, правила принципа и вредности за које смо се залагали, Србије која више није иста", рекао је Јанковић.



Он је рекао да је разумео све гласове грађана које је чуо, не само оне који су говорили о оптимизму, него и оне који су упозоравали на проблеме, те истакао да ће те гласове наставити да уважава.



Јанковић је рекао да је учешће у изборној трци вредно поштовања и истакао да изборна трка још траје и да ће трајати.

 

Радуловић: Победили су нерегуларност и апстиненција



Кандидат за председника Саша Радуловић изјавио је да је на председничким изборима победила нерегуларност и апстиненција и да је кључни разлог за лош резултат опозиције то што није имала једног кандидата. 



Куповина гласова, страх и нерегуларост, као и апстиненција су одлучили изборе, рекао је Радуловић у изборном штабу Покрета Доста је било.



"Нисмо успели да изведемо људе на изборе", додао је Радуловић који тврди да је Александар Вучић освојио од 30 до 35 одсто укупног гласачког тела.

Он је додао да су упозоравали да до овога може да дође ако се опозиција не договори о једном кандидату.Тврди и да су избори били "намештена и готова утакмица у којој велику одговорност сносе медији''''. 



Радуловић је оценио и да ни у једној демократској земљи на свету нико не трчи председничку трку са места председника владе. 

Радуловић је истакао да је комплетна опозиција ''''пала, да јој ваља устати, почистити прашину и наставити даље'''', додајући да следе београдски и парламентарни избори.

 

Бошко Обрадовић: Да се пониште избори



Председнички кандидат Бошко Обрадовић изјавио је да је незадовољан својим резултатом, али и да би због неуставности избора на Косову и Метохији - изборе требало поништити.



"Моја обавеза је да констатујем да је иза нас једна од најнепоштенијих кампања у у новијој историји. Избори су нерегуларни и довољно је да наведем пример гласања са КИМ за који је Уставни суд рекао да је неуставан да би избори били поништени. Тако је било у Аустрији и избори су поништени. То је и за Србију право решење, да избори буду поништени и спроведени нови на демократски начин", рекао је Обрадовић. 



Он је додао да није било контроле избора:



"Питам зашто је забрањено формирање Надзорног одбора Скупштине за праћење избора, РЕМ се сам искључио, самим тим нико није пратио регуларност емисија, јер нема слободних медија". 



Према његовим речима, није извесно да је Вучић победио у првом кругу. 



"Избројани су гласови са малих изборних места, тек треба да се броје резултати из великих градова, посебно из Београда", поручио је Обрадовић и додао да се не предаје и да ће наставити борбу. 



Тврди да је добио 2,38 одсто гласова и верује да време његове политике тек долази. 

 

Јеремић: Наставићу политицку борбу у "широком фронту"





Председнички кандидат Вук Јеремић је изјавио да је добио подршку између 200.000 и 250.000 бирача Србије и да је поносан на тај резултат, с обзиром на, како је рекао, притиске и "медијску сатанизацију" којој је био изложен. 



Јеремић је био видно разочаран изборним резултатом и констатовао је да све што се дешавало у кампањи и током изборног дана доказ да Србија нема демократско друштво.



Најавио је да ће наставити политичку борбу и да неће правити никакве политичке или било какве друге компромисе.



На питање да ли ће основати политичку странку, Јеремић није хтео да се изјасни, већ је навео да ће о томе моћи да говори тек када буду објављени и званични резултати.



Јеремић је, ипак, истакао да намерава да учествује "у широком политичком фронту и сарадњи више актера".



Уочен је, тврди, велики број нерегуларности на изборима, између осталих и куповина гласова по систему “бугарски воз”, а споменуо је и "недеље и месеце медијског мрака, када је реч о опозиционим кандидатима".



“Посејали смо семе отпора лажи, неправди и недемократској владавини, која је у Србији успостављена", навео је Јеремић. 



На питање како коментарише то да је Лука Максимовић Бели имао бољи резултат иако је имао “спрдњу од кампање”, Јеремић је нагласио да је то озбиљан показатељ у каквом је стању друштво и расположење грађана према политичкој класи.



“Још један алармантни показатељ да ствари у Србији не иду у добром правцу. Честитаим господину Максимовићу и његовом ванредном успеху, то је важна порука за све грађане Србије и за цело друштво. Морамо сви да размислимо о томе. То показује и да су нам потребне промене”, навео је Јеремић. 

 

Паровић: Честитам новоизабраном председнику и грађанима Србије



Председнички кандидат Народног слободарског покрета Мирослав Паровић честитао је грађанима Србије на одржаним демократским изборима и на чињеници да се ,"иако су то многи прижељкивали, није десио никакав лоиш сценарио на улицама градова и села" у земљи.



"То је велика победа за све нас који смо водили и који се залажемо за једну нормалну и пристојну политику. Такође желим да честитам, сада је више него јасно, новоизабраном председнику Србије Александру Вучићу", рекао је Паровић у обраћању новинарима у изборном штабу тог покрета.



Како је навео, сама чињеница да је он један од ретких противкандидата "који вечерас може да честита убедљивом победнику ових избора, довољно говори о кампањи која је вођена".



"Кампања је личила на референдумску атмосферу ''за'' и ''против'', која, на срећу, није успела", казао је Паровић.



Према његовим речима, то што је освојио најмање гласова на изборима могло се и очекивати, јер, како каже, није учествовао у прљавој кампањи и референдумској атмосфери, а његова странка је убедљиво најмање пара потрошила за кампању.



Паровић је додао да после ове кампање ставља три тачке, односно да ће већ колико сутра и наредних дана он и његова странка наставити у истом ритму, зато што су вредности за које се залаже оне које су народу потребне.



Циљ му у кампањи, како наводи, није био да оствари неки епохални резултат, већ да кандидује политичке теме које ће бити јако важне у наредном периоду.



"Срећан сам и поносан што је ово вече и овај дан показао да је Србија ипак једна демократска Србија и да је у Србији, за разлику од многих држава у региону победила политика стабилности за коју се залаже свега нас неколицина политичких лидера".

Аутор:
Пошаљите коментар