КРИСТОФЕР ХИЛ: Много бољи избори него у децембру

Амбасадор САД у Београду Кристофер Хил истакао је да су САД задовољне политиком српске власти према дијалогу са Приштином, али и одржаним изборима 2. јуна.
kristofer hil, YT printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Када је реч о изборима у Србији, Хил је у интервјуу за Глас Америје истакао да су протекли боље него претходни, одржани у децембру.

- Тешко је донети закључак само на основу посматрача, покушавате да добијете неки општи утисак. И тај утисак је да постоје неки проблеми, али генерално - ово је био много бољи покушај него у децембру, бројне су реформе и промене које треба спровести, не само сада него у наредним годинама, пре наредних избора. Али, чини ми се да је проблем миграције бирача решен и мислим да има помака. Избори су увек тест оптерећења за демократију, надам се да ће људи моћи да се уједине и наставе да раде заједно - рекао је Хил.

Он је поновио свој став да Србија може да буде поуздан партнер САД, те да није на „САД да им кажемо са ким могу, а са ким не могу да разговарају“.

Додао је да је амбасада знала за пројекат ревитализације Генералштаба, али да нису имали никакво учешће у томе.

- Не знам прецизно када смо сазнали, али нисмо учествовали у томе. Знамо оно што и ви - оно што смо чули из медија и других извора. Али, нисмо укључени - закључио је Хил.

Информер

EUR/RSD 117.0412
Најновије вести