КРЕЋЕМО Ускоро почиње изградња ЦЕНТРА ЗА ВОДЕНЕ СПОРТОВЕ у оквиру EXPO, КАПАЦИТЕТ ЈЕ ИМПРЕСИВАН (ФОТО)

Влада Србије основала је Привредно друштво СПВ Акватик центар д.о.о. Београд, а ради изградње спортског комплекса за водене спортове.
1
Фото: Ministarstvo finansija

 Будући спортски центар налазиће се у оквиру комплекса Националног стадиона и EXPO центра у Сурчину.

Предвиђено је да заузима укупну површину од 10 ха, као и да може да прими 4.000 гледалаца.

У одлуци се наводи да ће након изградње спортског комплекса за водене спортове, као и по издавању употребне дозволе и упису објекта у катастар непокретности и правима на њима, односно по истеку рока од пет година бити испуњени услови за престанак друштва у складу са законом, а сва права и обавезе привредног друштва преносе се на Републичку дирекцију за имовину Републике Србије.

Фото: Youtube Printscreen

Седиште предузећа је на Новом Београду у Улици Јурија Гагарина 76, а за директора је именована Грађевинска дирекција Србије која се налази на истој адреси.

Предузеће Акватик центар имаће основни капитал вредан 100.000 динара и биће регистровано за делатност изградње "осталих непоменутих грађевина".

Будући Акватик центар, чију је градњу најавио министар финансија Синиша Мали приликом представљања плана "Скок у будућност", требало би да буде изграђен по ФИНА стандардима за светске водене спортове.

EUR/RSD 117.0403
Најновије вести