overcast clouds
23°C
19.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ИРОНИЈА ОПОЗИЦИЈЕ- ПОСЛЕ ЊИХ НИКО НЕ СМЕ ДА СЕ ВОЗИ БРЗОМ ПРУГОМ Премијер Вучевић право у мету: Дођу "Соколом", еколошки, да руше Вучића и користе оно што је власт спровела као најзначајнији пројекат

11.08.2024. 16:54 17:24
Пише:
Извор: Screenshot Informer TV

Надам се да ће Тужилаштво у складу са свим светским и европским вредностима и стандардима, а пре свега у складу са законима Rеpyblikе Србије процесуирати оне који су кршили закон и ми то морамо да радимо не да би се светили или неком претили, већ су то закони морају да важе за свакога, рекао је премијер Милош Вучевић за Информер ТВ из Париза.

Полиција је била стрпљива

-Када је реч о протесту, можемо да га поделимо у две фазе- када је био организован у центру града и то се у политичком животу дешава, ту не видим ништа спорно. Не слажем се са порукама и политиком која је тамо провидна, ако можемо то назвати политиком, већ жељом за политичким променама, а други део је онај који је водио ка насиљу и кршењу закона када је мањи део демонстраната одлучио да блокира живот Србији и да угрози безбедност грађана, као и имовину Републике Србије. Полиција је била стрпљива и чекала неколико сати, једном коректном и пристојном акцијом склонила оне који крше закон. Надам се да ће Тужилаштво у складу са свим светским и европским вредностима и стандардима, а пре свега у складу са законима Rеpyblikе Србије процесуирати оне који су кршили закон и ми то морамо да радимо не да би се светили или неком претили, већ су то закони морају да важе за свакога- рекао је Вучевић и додао да мора да се зна шта је политички скуп и шта су политичке поруке, а и шта је кршење закона и насиље.

-У том моменту када је тај мањи део људи одлучио да блокира пругу, ауто-пут, то је престало да буде политички скуп и постало је огољено насиље. Важно је да разумемо да скуп јуче није био против неког пројекта, није био против неког минерала или руде, већ за политичке примене, смену Александра Вучића и ове политике која води Србију prеthodnih 12 година. Ко све ту има интереса? Нажалост, неки неозбиљни и неодговорни људи који су Србију упропаштавали до 2012. Године, али и цео спољних фактора који не жели  да се Србија развија, да буде јача и организованија, не жели државу која има своје “ја” и која седи на својој столици и мисли својом главом. Многи то не воле и не треба да се чудимо што је то тако - то је просто једна закономерност у геополитици. Када видите наслове из региона, шта пишу Загреб, Сарајево, део Подгорице, Приштина, онда знајте да радимо добре ствари чим нас они нападају. То је непогрешива тачност и прецизност али нисам без сумње да су и многи страни фактори утицали на индиректан начин. Интерсантно ке да они који би могли да имају економски плус од пројекта Јадар, негде би волели да виде Србију и Вучића слабијим кроз реализацији тог пројекта. Он је легални и легитимни представник Србије и персонификује слободарску политику и зато је он мета и његова породица. Поздрављам одлуку председника да иде да обилази део Мачванског управног округа, да обилази Лозницу и Рађевину и то није први пут да обилази тај део. Могу само да кажем да се ј Влада Србије ставља на располагање са министрима и са мном као председником Владе да будемо део тог процеса, и наравно струка, на чему стално инсистирамо, који треба да каже шта и како треба да радимо. Насиљу нема места и порука је врло јасна - ко год крши закон, биће процесуиран. Идеје да се сада скупе испред полицијске станице па да изврше притисак, могу да се скупи, али свако ко врши насиље биће изведен пред лице правде. Нема 5. и 6. октобра у симболичком смислу, јер Србија је далеко јача држава и нећемо дозволити да нам украду државу и сруше независност и слободу. Ми то као политички одговоран народ не смемо да дозволимо. 

Они би да дођу на протесте возом, али после њих нико не сме да се вози

Он се дотакао и блокаде Прокопа, главне железничке станице у Београду.  

-Који су то еколошки активисти који најављују да се копати раке и гробове онима који не мисле као они?Еколози који кажу да ће убити председника Републике, да му они копају раку, то је баш еколошки! Интересантно је то око пруга, добар део њих са севера је дошао возом “Соколом” на протест. Пазите ту иронију, они иду да руше Вучића користећи оно што је власт спровела као један од најзначајнијих  пројеката. Масовно уђу у "Соко", еколошки, дођу на протест. Они би да дођу на протесте возом, али ви други грађани не можете после да користите тај исти воз. Е, они то користе да сруше председника и власт. Тих игара и игрица неће бити, Замислите да ми блокирамо данас неку улицу у Паризу или да блокирамо брзу пругу овде у Француској. Наша полиција је показала одговорност и достојанство и на миран начин отклонила све оне сто крше закон. Очекујемо привођење правди свих оних за које постоји основи сумње да су починили кривично дело.

Аутор:
Пошаљите коментар