Фабрика “Barry Callebaut“ новосадским студентима нуди ПЛАЋЕНУ ПРАКСУ а ево и како изгледа у просторијама светског лидера у производњи ЧОКОЛАДЕ (ВИДЕО)
“Barry Callebaut“ је светски лидер у производњи чоколаде. Њихова страст и посвећеност квалитету су неоспорни, што је један од разлога зашто смо желели да истражимо тајне њихове производње.
Њиховим доласком у Нови Сад, обезбеђено је још стотинак радних места, али оно по чему се посебно истичу јесте изузетна сарадња са Универзитетом у Новом Саду, одакле узимају студенте и пружају им прилику за похађање плаћене стручне праксе, а касније и евентуалног сталног запослења.
Уверили смо се да су пажљиво биране сировине и висококвалитетни састојци заправо темељ сваке чоколаде из “Barry Callebaut“-a.
Било да се ради о мешању различитих врста састојака или прецизном дозирању шећера, сваки корак у производњи је обављен са љубављу и стручношћу.
Фабрика “Barry Callebaut“ је место где се традиција и иновација спајају, стварајући чоколаду која одузима дах. Савремене технологије и иновативни приступи омогућавају да сваки комад чоколаде буде савршено обликован и украшен, истичући његову јединственост и префињеност.
Током посете фабрици, упознали смо се са процесом темперирања чоколаде, где се постиже идеална текстура и сјај. Такође смо имали прилику да видимо како се праве разне врсте чоколадних слаткиша, али и да их пробамо (што нас је посебно обрадовало).
gradskeinfo.rs