(ФОТО) ЗЛАТНА ПАСТА МЛАДИХ КУВАРА ИЗ СРЕМСКЕ МИТРОВИЦЕ Медаље на другом међународном ерасмус гастрономском такмичењу у Турској
Јован Малић, ученик Економске школе „9. мај“ из Сремске Митровице (ментор наставник куварства Драган Вуколић), освојио је златну медаљу у категорији припрема пасте на Другом међународном Ерасмус гастрономском такмичењу које је почетком месеца одржано у Сидеу, у Турској
У екипној конкуренцији Милан Ковачевић, Никола Милутиновић и Јован Малић, такође ученици те школе, окитили се бронзом у категорији - тимски рад, припрема менија (наставник куварства ментор Анђелка Поповић).
Митровачка школа годинама постиже изузетне успехе и осваја медаље како на републичким тако и на међународним кулинарским такмичењима. Осим такмичења, ученици су имали прилику да упознају вршњаке из других држава, да се боље упознају са турском кухињом и културно - историјским знаменитостима. Током боравка у Турској млади Митровчани су били у пратњи својих ментора, који су све време имали одличну комуникацију са управом школе у Србији, колегама из других држава, а посебно са домаћинима.
Ерасмус гастрономско такмичење је међународна манифестација која промовише гастрономску културу, кулинарске вештине и међународну сарадњу, на којем своје кулинарско умеће показују ученици кувари из средњих школа. Србију су ове године представљала два тима, а један од њих је била управо била екипа из Економске школе „9. мај“, која је успела да оствари изузетан успех у конкуренцији екипа средњих школа из 14 држава и то из Турске, Француске, Финске, Естоније, Шпаније, Португала, Бугарске, Румуније, Словачке, Холандије, Швајцарске, Пољске, Италије и Србије.