clear sky
8°C
19.03.2025.
Нови Сад
eur
117.0992
usd
112.8015
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

СПРЕМИТЕ ПОСНИ НАМАЗ ОД ТУЊЕВИНЕ Брзо се припрема КРЕМАСТ И ПУН УКУС ЗА ПАМЋЕЊЕ

19.03.2025. 12:49 12:56
Пише:
Извор:
danas.rs
паста
Фото: Pixabay.com

Када вам се једе неко јело са рибом, а немате времена за дуго кување, ова брза паштета од туне може бити одлично решење.

Врло је здрава и укусна, па ће одушевити чак и оне који не воле рибу. 

За најједноставнију паштету од туњевине потребно је само неколико састојака, које вероватно већ имате код куће. Осим што је неодољиво кремаста и пуног укуса, паштета од туњевине по овом рецепту је и прилично здрава, пише Miss7, а преноси danas.rs. 

Нека вас путер не завара, ову паштету можете јести без кајања јер је богата вредним хранљивим материјама. 

Паштета од туњевине као извор омега-3 масних киселина

Знамо да стручњаци препоручују да рибу конзумирамо три пута недељно, али није добро претеривати са туњевином. Како је туњевина маснија риба, не би требало да једемо производе попут паштета од туњевине више од једном недељно. Али управо зато што је масна риба, туњевина је одличан извор омега-3 масних киселина, што паштету од туњевине чини одличном ужином или лаганим оброком уз препечени хлеб или здраве крекере. 

Прилагодите рецепт за паштету од туњевине свом укусу 

Рецепт за паштету од туњевине у наставку је прилично једноставан и заснива се на конзервираној туњевини. Ако желите потпуно кремасту текстуру паштете, самељите састојке у блендеру, али ако желите рустичнију верзију, туњевину само изгњечите виљушком и помешајте са осталим састојцима. 

Приликом припреме паштете од туњевине, поред текстуре, можете се поиграти и укусима, па тако слободно додајте свеже или суве зачине, семенке, орашасте плодове… 

Састојци: 

– 2 конзервисане туњевине

– 1 кашика путера (можете га заменити нечим другим ако постите или додати више маслиновог уља, сенфа итд)

– 2 кашике маслиновог уља

– 2 чена белог лука

– 1 црни лук

– прстохват млевене слатке паприке 

– 1 кашичица сенфа

– 1 кашика листова свежег першуна

– сок од пола лимуна

– прстохват бибера

– 1/2 кашичице соли 

По жељи додајте босиљак, мајчину душицу, влашац, мајонез, крем сир, капаре, киселе краставце, инћуне, јаја, кукуруз. 

Све састојке ставите у блендер и миксајте док паштета не добије једноличну конзистенцију.

Послужите у чинији, поспите сувим влашцем за декорацију и послужите уз препечени хлеб, крекере или омиљено слано пециво. 

Извор:
danas.rs
Пише:
Пошаљите коментар