Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

SPREMITE POSNI NAMAZ OD TUNJEVINE Brzo se priprema KREMAST I PUN UKUS ZA PAMĆENJE

19.03.2025. 12:49 12:56
Piše:
Izvor:
danas.rs
паста
Foto: Pixabay.com

Kada vam se jede neko jelo sa ribom, a nemate vremena za dugo kuvanje, ova brza pašteta od tune može biti odlično rešenje.

Vrlo je zdrava i ukusna, pa će oduševiti čak i one koji ne vole ribu. 

Za najjednostavniju paštetu od tunjevine potrebno je samo nekoliko sastojaka, koje verovatno već imate kod kuće. Osim što je neodoljivo kremasta i punog ukusa, pašteta od tunjevine po ovom receptu je i prilično zdrava, piše Miss7, a prenosi danas.rs. 

Neka vas puter ne zavara, ovu paštetu možete jesti bez kajanja jer je bogata vrednim hranljivim materijama. 

Pašteta od tunjevine kao izvor omega-3 masnih kiselina

Znamo da stručnjaci preporučuju da ribu konzumiramo tri puta nedeljno, ali nije dobro preterivati sa tunjevinom. Kako je tunjevina masnija riba, ne bi trebalo da jedemo proizvode poput pašteta od tunjevine više od jednom nedeljno. Ali upravo zato što je masna riba, tunjevina je odličan izvor omega-3 masnih kiselina, što paštetu od tunjevine čini odličnom užinom ili laganim obrokom uz prepečeni hleb ili zdrave krekere. 

Prilagodite recept za paštetu od tunjevine svom ukusu 

Recept za paštetu od tunjevine u nastavku je prilično jednostavan i zasniva se na konzerviranoj tunjevini. Ako želite potpuno kremastu teksturu paštete, sameljite sastojke u blenderu, ali ako želite rustičniju verziju, tunjevinu samo izgnječite viljuškom i pomešajte sa ostalim sastojcima. 

Prilikom pripreme paštete od tunjevine, pored teksture, možete se poigrati i ukusima, pa tako slobodno dodajte sveže ili suve začine, semenke, orašaste plodove… 

Sastojci: 

– 2 konzervisane tunjevine

– 1 kašika putera (možete ga zameniti nečim drugim ako postite ili dodati više maslinovog ulja, senfa itd)

– 2 kašike maslinovog ulja

– 2 čena belog luka

– 1 crni luk

– prstohvat mlevene slatke paprike 

– 1 kašičica senfa

– 1 kašika listova svežeg peršuna

– sok od pola limuna

– prstohvat bibera

– 1/2 kašičice soli 

Po želji dodajte bosiljak, majčinu dušicu, vlašac, majonez, krem sir, kapare, kisele krastavce, inćune, jaja, kukuruz. 

Sve sastojke stavite u blender i miksajte dok pašteta ne dobije jednoličnu konzistenciju.

Poslužite u činiji, pospite suvim vlašcem za dekoraciju i poslužite uz prepečeni hleb, krekere ili omiljeno slano pecivo. 

Izvor:
danas.rs
Piše:
Pošaljite komentar