ОВО ПОВРЋЕ ЈЕ НЕОПХОДНО ДА ЈЕДЕТЕ У ПРОЛЕЋЕ Бићете здрави као дрен а имаћете и витку линију
Лиснато поврће садржи мало калорија, али довољно витамина, па је идеално за одржавање витке линије
Сезона младог поврћа је почела, на пијацама већ може да се нађе први мартовски зелениш. Искористите га на најбољи могући начин, а ово су намирнице које треба да се нађу на вашој трпези...
Зелена салата
Она у пролеће прва стиже на наше столове. Ово лиснато поврће садржи мало калорија, али довољно витамина, па је идеално за одржавање витке линије. Препоручује се и у исхрани дијабетичара јер витамин ПП, који садржи, активира дејство инсулина. Поред тога, подстиче бољу пробаву и снижава повишени крвни притисак.
Спанаћ
Ово је друго по реду лиснато поврће на листи популарности у пролећној сезони. Листови спанаћа богати су јодом и витамином Ц. Можете га конзумирати у свежим салатама, бланширан или динстан, као надев у питама и савијачама, али и као самостално јело. Ако га имате вишка, слободно га чувајте у замрзивачу.
Млади лук Ово поврће је прави извор воде за наш организам, а с њом и витамина Ц и А, каротена, флавоноида, цинка, гвожђа и калцијума. Зелени део младог лука једнако је користан као и бели. Најбоље је јести свеж у салатама, али га можете додати у варива или динстана јела.
Ротквица
Има лаган, љуткасти укус захваљујући нутријентима који имају изражено антибактеријско дејство. Најбољи укус имају ротквице средње величине - отприлике 2,5 цм. Ротквице које су веће вероватно ће бити горкасте и ваздушасте структуре.