ОВО СУ МЕСАРСКИ ТРИКОВИ ЗА „СВЕЖЕ“ МЕСО, ЈЕДАН ПОСЕБНО ПОПУЛАРАН И ОПАСАН Овако ћете их препознати, не купујте то ни случајно
Овакво месо ни случајно не купујте, месари га понекад вешто маскирају и подмећу
Када купујете месо, без обзира да ли у мањим или већим трговинама, водите рачуна да ли је квалитет добар и да ли му је истекао рок.
Наиме, постоје разни трикови којим се поједини продавци служе како би“улепшали“ изглед меса које више није добро за употребу.
Лимун и камилица за свеж изглед меса
Како би месо гледало свеже, додају му грожђе, лимунов сок и витамин Ц, чиме му вештачки продужавају рок трајања.
Такође, пилетина, свињетина и говедина се потапају у чај од камилице како би се уклонио непријатан мирис настао дугим стајањем у месари.
Светлост и зачини маскирају бајато месо
У неким месарама фрижидери имају црвено или љубичасто осветљење како би месо деловало као да је тек стигло из кланице.
Месо које је већ почело да мења боју и суши се, месари стављају у љуте зачине и уље, па га продају као мариниране специјалитете.
Најлакши начин да се бајато месо „сакрије“ јесте да се од њега направе пљескавице и ћевапи.
Рок трајања – непознат
Трговци често погрешно означе датум истека или га прекрију папиром на којем пише много дужи рок трајања него што је заправо.
Понекад се рок трајања замаскира тако да уместо дана и месеца видите само размазану црну тачку.
Када купујете месо, радите то на провереним местима и проверите све пре него што га ставите у корпу и дођете до касе.
АЛО